Monday, 19 January 2015

Harley-Davidson ‘Battle of the Kings’-competitie

Harley-Davidson dealers strijden
 in ‘Battle of the Kings’-competitie

Rijswijk, 19 januari 2015 – Authorized Harley-Davidson dealers in de Benelux strijden om de titel ‘The Custom King’ met de best gecustomizede Street 750-motorfiets. In deze ‘Battle of the Kings’-competitie nemen dealers de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht. Het publiek stemt welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized. De Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle evenement ‘Wheels & Waves’ in Biarritz (Frankrijk) van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury één dealer tot de Europese ‘Custom King’. 


Customization skills van de Harley-dealers
De nieuwe Street 750 biedt dealers volop mogelijkheden om customization skills te laten zien. Dankzij onder meer de minimalistische bouw van de Street 750 is er veel ruimte voor aanpassingen en extra’s. De bike is mede daarom al zeer populair onder een jongere generatie. Dealers die zich inschreven voor de Battle of the Kings-wedstrijd, kregen van Harley-Davidson de opdracht deze bike te customizen, binnen een aantal beperkingen zoals een gelimiteerd budget. De dealers kregen tot 2 januari 2015 om hun bijzondere one-of-a-kind motorfiets te maken. Uiteindelijk zijn er zeven Belgische inzendingen, vier uit Nederland en één uit Luxemburg. De Nederlandse dealers die meestrijden, zijn: Central Harley-Davidson in Veghel, Motor Saloon in Amersfoort, Dutch Hills Harley-Davidson in Kerkrade en Harley-Davidson Point in Drachten.

“De Street 750 biedt een perfecte basis voor customization. Enkelen van de eerste berijders hebben hun motor al gepersonaliseerd op basis van hun smaak en voorkeur”, zegt Mike Johnstone, Marketing Director van Harley-Davidson EMEA. “Nu we het dealernetwerk betrekken bij customization, verwachten we enkele fantastische voorbeelden te zien van de mogelijkheden van de Street 750. Bij elk van onze dealers werken kundige Harley-techneuten die het waard zijn de titel ‘Custom King’ te dragen. Voor alles rondom customization moet je dan ook echt bij hen zijn. Onze dealers maken al sinds 1903 custom bikes, langer dan welk
merk dan ook. Zeg nu zelf: welk ander merk heeft een dergelijke historie van customization, een groot netwerk van customization-experts en zoveel onderdelen en accessoires specifiek bedoeld voor customization?” 

De Street 750 is de meest recente toevoeging aan de ‘Dark Custom’-serie van Harley-Davidson. Deze serie toont het moderne, meer ‘underground’-gezicht van Harley-Davidson. Het is een gedurfde, urban kijk op de typische Harley-Davidson-traditie. Gestript, minimalistisch en gestyled met een authentieke retrolook, en de ‘Dark Custom’-bikes bevatten een matte of zwarte afwerking en vintage cues. Dat alles is beschikbaar voor een instapprijs van 8.700 euro, ideaal voor nieuwe Harley-rijders. Harley-Davidson-prijzen
Harley-Davidson stelt de Belgische inzendingen van de ‘Battle of the Kings’-competitie tentoon op de Autosalon Brussel, die nog tot 26 januari 2015 duurt. De Nederlandse inzendingen zijn te zien op de MotorBeurs in Utrecht van 26 februari tot en met 1 maart 2015.
Stemmen op een van de custom bikes kan via de Facebook-pagina van Harley-Davidson Benelux. Door te stemmen maakt men kans op verschillende prijzen: de winnaar krijgt gedurende drie maanden een Street-motor tot zijn beschikking (Summer on a Street). Andere prijzen zijn een roadtrip met een Street naar het event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz en een lederen Harley-Davidson-jack.  

No comments:

Post a Comment