Saturday, 24 January 2015

Ducati Scrambler Specials op Motor Bike Expo

Ducati Scrambler Specials op Motor Bike Expo
• In Verona worden de eerste drie Scrambler Specials voorgesteld.
• Onthulling van motoren gecreëerd door Deus Ex Machina, Officine Mermaid en Mr. Martini die elke hun eigen interpretatie gaven van motoren die respectievelijk de Full Throttle, Urban Enduro en Classic versies waren van de Ducati Scrambler.
• Motoren, accessoires en kleding uit het “Land of Joy” zullen worden voorgesteld op de Ducati Scrambler stand tijden de Motor Bike Expo van 23 tot 25 januari.
Verona (Italië), 23 januari 2015 – In de periode van 23 tot 25 januari heeft Ducati Scrambler een verrassing voor de bezoekers van de Motor Bike Expo in Verona: de wereldpremière van de eerste 3 Ducati Scrambler specials.
Deze drie creaties zijn pas het begin van meerdere samenwerkingen in de toekomst met als doel de oneindige mogelijkheden om de Scrambler te personaliseren. Sinds de onthulling op 30 september 2014 op de Intermot in Keulen is de Ducati Scrambler niet meer van het internet

weg te denken. De customising mogelijkheden van de motor werden in de eerste uren al duidelijk toen we wereldwijd van enthousiastelingen voorstellen kregen om de motor te customisen. De motoren die worden voorgesteld tijdens de Motor Bike Expo zijn de eerste drie afgewerkte modellen.
Ducati Scrambler is een wereld gekenmerkt door vrijheid van expressie, delen en passie. Dit is de voornaamste reden waarom we de eerste drie Ducati Scrambler creaties toevertrouwd hebben aan drie Italiaanse customisers die elk uitblinken in hun vak. Drie vrienden van het Ducati Scrambler team, drie vakmannen gespecialiseerd in het handmatig personaliseren van iconische motoren overal ter wereld.
De drie customisers waren vrij om de Ducati Scrambler te interpreteren, elk in hun persoonlijke stijl en methun eigen passie. Op die manier kwam Deus Ex Machina uit Milaan terecht bij de Full Throttle; Officine Mermaid, ook uit Milaan, maakte een geheel eigen interpretatie van de Urban Enduro, terwijl Mr Martini uit Verona de classic onder handen nam. Op deze manier werden drie motoren tot het kleinste detail geprepareerd die het vakmanschap van de constructeurs en de oneindige aanpasbaarheid van de motoren benadrukken.
Filippo Bassoli – MD van Deus Ex Machina: “We hebben een tijdje op de Ducati Scrambler gewacht, in 2010 hebben we tijdens het driften met enkele Ducati vrienden op de Harold Park paardenrenbaan in Sydney afgesproken een interpretatie te maken van één van hun motoren en de Ducati Scrambler heeft dit vandaag mogelijk gemaakt. We hebben eindelijk een motor gevonden met duidelijke inspiratie uit het verleden maar met het DNA en technische knowhow van een echte motor. De karakteristieken hebben Emanuele en Peter de mogelijkheid gegeven hun instincten te volgen, zeker nadat ze de motor hadden uitgekleed en zo het fantastische frame onthulden. Het eindresultaat van vrije en innovatieve ideeën zijn onder meer de aluminium panelen, de uit een stuk vervaardigde achterkant, nummerplaathouder en een voorlicht geïnspireerd door speedway motoren. Om het project af te maken voegden we een asymmetrisch spatbord en veel kleine details toe zoals de positionering van de conische filter in het frame, de schijfrem en natuurlijk de uitlaat. De naam werd echter bedacht door Carby, creatief directeur van Deus Australië, die op dat moment in Milaan was.
Hij werd op slag verliefd toen hij het toen bijna afgewerkt project zag staan en doopte het meteen tot Hondo Grattan. Deze naam verwijst naar het paard die op de Harold Park paardenrenbaan alles won. Wie weet belandt onze motor in de toekomst ook wel eens op dit circuit.”

Nicola Martini – Customiser bij Mr. Martini: “Ik besloot direct met dit project mee te doen, omdat ik gefascineerd werd door de samenwerking met een Italiaans merk en meer specifiek door de mogelijkheid om te werken met het jonge en dynamische Scrambler team. Dankzij de veelzijdigheid van de motor besloot ik het standaard concept revolutionair om te bouwen van Scrambler naar Café Racer. De stijl doet eerder denken aan een Amerikaans design dan een Brits deels doordat de roots van de originele Ducati Scrambler in de jaren zeventig liggen. Ondanks de Café Racer stijl is de motor uniek door haar combinatie van elementen. Details zoals de hoge uitlaat en geblokte banden zorgen voor een duidelijke Ducati Scrambler basis. Uit deze samenvloeiing van elementen ontstond de naam: S.C.R. – Scrambler Café racer. Dingen die we veranderden aan de motor zijn onder meer de voorlichtcover, de achterkant, de uitlaat, bevestigingen voor het stuur en de voetsteunen, de achter demping en natuurlijk de kleur van de motor. De Scrambler Café Racer is ‘Total Black’ inclusief het zadel, undertail en kappen voor de distributieriem.”
Dario Mastroianni – Customiser bij Officine Mermaid: “We besloten de Ducati Scrambler om te bouwen omdat het meteen duidelijk was dat het ging om een unieke Italiaanse motor die toegankelijk was voor customisation. We hebben de motor overgoten met onze onmiskenbare Officine Mermaid stijl gekenmerkt door een ‘Rough-and-Ready’ look die Spartaans en Basic is. Om het idee van een geschaafde en beschadigde motor over te brengen kozen we voor de naam de Engelse term ‘Scratch’. Dit wordt meteen duidelijk wanneer je naar de tank kijkt die we van alle verf ontdaan hebben en met de hand hebben bewerkt, een procedure die we enkel bij onze meest exclusieve motoren gebruiken. De metalen spatborden zijn net zoals ons nog wat ruw en zijn daarna met de hand bewerkt in de werkplaats. We hebben enkel wat essentieel is op de motor gelaten, alles wat niet nodig was hebben we er afgehaald. Zelf de uitlaat, die gebaseerd is op de originele is tot het minimum herleid. Voor de voorkant van de motor hebben we geopteerd voor een traditionele vork met een wijd 21” wiel en een 18” wiel achteraan, terwijl het zadel en stuur gemaakt zijn van vintage groen leder met een duidelijke Western stijl.
De Stratch heeft een voorlicht die voornamelijk binnen de rally-stijl valt en een kleiner lateraal gemonteerd licht.

De wereld van customisation rondom de Ducati Scrambler is toegankelijk voor iedereen dankzij een groot aanbod aan accessoires die gebruikt kunnen worden om de motor zowel origineel en persoonlijk te maken. Zes verschillende versies zullen te zien zijn op de Ducati Scrambler stand op de Verona Motor Bike Expo, elk met z’n eigen Ducati Performance ingrediënten, maar daar stopt het potentieel van de motor nog lang niet. Bijvoorbeeld: verchroomde tankcovers zijn beschikbaar in het zwart, mat camouflage en zelfs carbon. Er zijn ook meerdere opties voor het spatbord vooraan en een verhoogde nummerplaat houder, tanktassen, canvas en waterdichte tassen, hoge en lage Temignoni uitlaten, lichtcovers, dashboard rand, vintage stuur en spiegels, gespaakte wielen, vier versies van het zadel en een laaghangend conisch stuur.
De Ducati Scrambler Icon, beschikbaar in yellow en red wordt vergezeld van drie andere versies – Urban Enduro, Full Throttle en Classic – die elk op hun eigen manier de Ducati Scrambler zowel in stijl en functionaliteit interpreteren. De Urban Enduro, met zijn Wild Green kleur is gericht naar mensen die liefhebber zijn van de enduro stijl en die met plezier de klik maken tussen weg en off-road gebruik. De Full Throttle is voor de rijder die gefascineerd is door flat track racing en die graag de grenzen van de prestaties opzoekt. Dit terwijl de Classic voor diegene is met een oog voor detail en graag herinnerd wordt aan de stijl van de jaren zeventig maar die niet willen inboeten in termen van comfort en rijgenot in vergelijking met een moderne motor.

No comments:

Post a Comment