Friday, 28 November 2014

Oldtimer Motorenmuseum in Oudenburg, België

Oldtimer Motorenmuseum in Oudenburg, België.

Voor de liefhebbers van oude motoren is er vanuit het Oldtimer Motorenmuseum in Oudenburg, België,  weer veel goed nieuws, want het is een schitterend jaar met een mooi rijseizoen geweest, mede door het goede weer aan de kust en de vele lange weekenden.
  Recentelijk heeft  Johan Schaeverbeke, beheerder van het Oldtimer Motorenmuseum in Oudenburg, België, een interessante rondleiding gegeven aan enkele Tsjechische skeelerkampioenen, en hen ook zijn twee Tsjechische motoren laten zien. Tsjechië was, net zoals België indertijd, op een heel hoog niveau wat auto- en motorindustrie betreft. "Mijn Praga DOHC 500 van 1927, is het eerste merk dat dubbele bovenliggende nokkenassen in productie nam, iets wat de Japanse industrie pas 40 jaar later deed, "aldus Johan, "We zijn nog op zoek naar een betaalbare dieselmotorfiets en wankelmotorfiets of motorblokken alleen, want we willen het museum nog steeds belangrijker en mooier maken. In Brugge bestaat er een sportterrein RUST ROEST, maar dat is zeker in het motorgebeuren...!" Hier wat informatie van het oldtimer motoren museum in Vlaanderen: we hebben ondertussen 15 kaarsjes uitgeblazen, 25 jaar verzameld en de oudste motoren zijn 100 jaar...


Het museum is enig in zijn soort want het zit in het grootste motorhotel van Europa 'Bikersloft Groenedijk' in stad Oudenburg (bij Oostende en Brugge)De collectie bestaat uit 110 motorfietsen, scooters en bromfietsen en een rondleiding is er voor ieder bezoeker. Bovendien ook altijd een goede reden om hier in de grote bar iets te komen drinken en ondertussen het museum te bezoeken.


Kijk voor meer informatie op www.oldtimermotorenmuseum.be Ben je in de buurt spring gerust binnen, geef liefst een belletje vooraf want enkel het weekend zijn vast uren met uitleg, in de week ben ik vaak op zoek naar nieuwe spullen.
Tel +32 (0)505 990 56 of +32 (0)473 708 078No comments:

Post a Comment