Monday, 10 November 2014

Bigtwin Bike Show Winnaars 2014

Mario van Kruysbergen wint Best of Show Award 
op Bigtwin Bike Show!

Best of Show Mario van Kruysbergen – Yamaha XS 650

De cilinderkop is omgedraaid en de uitlaten zijn zelfgemaakt. Tuimelaars zijn zelfbouw in verband met de omgedraaide cilinderkop. Frame, tank en voorvork zijn door Mario zelfgemaakt. Ja, vrijwel alles is zelfbouw – dan wel aangepast.
Jury quote: Alles in eigen beheer ontworpen en gemaakt, mooi geheel en hoge mate van afwerking en details (jammer vd spanningsregelaar…)”
Best of show winnaar Mario kreeg €1250  en een waardecheque van Harrison Brakes van 500 Engelse Pond!
En bovendien kreeg de Best of Show winnaar een prachtig schilderij 
van kunstschilder Lior Kimmel aangeboden!

Met dank aan alle Bikeshow deelnemers – het is alweer de 23ste Bigtwin Bike Show en het niveau was weer stukken hoger dan voorgaande jaren. Iedereen verdient een prijs en een compliment, maar aan de jury de moeilijke taak om toch de beste motoren eruit te halen.
Dank aan de Jury – Bart, Rick, Danny, zij hebben gereageerd op de oproep in Bigtwin om zich aan te melden als zijnde stem van het publiek en de lezers van Bigtwin. Verder professionals uit de custombike scene zoals bouwer en World Champion Custom Bike Builder 2014 Fred Krugger, ‘Motographer’ Horst Rösler en Onno “Berserk” Wieringa.


De winnaars krijgen een door reporter Beer gemaakte trophy, 
de waardecheques  worden door Bigtwin Magazine gegeven!
Er lagen vijf waardecheque van €750,- klaar voor de vijf beste motoren die in de show stonden. Ook dit jaar zijn er vijf winnaars, geen nummer1,2,3,4 of 5, maar de vijf beste uit de show – die uit één klasse bestaat dus! Ruim 90 motoren uit vele landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, België etc. namen deel aan de meest vooraanstaande custom bike show in de Benelux.


Als eerste mag Michael Naumann & Co, uit Duitsland zijn ‘Virus’ starten.
Het is een H-D met ’58 Shovelheadblok in een gemodificeerd H-D frame, met homemade benzine- en olietank, uitlaten, airride voorvork, en Rick’s 26 inch wielen.

Jury quote: “Clean, kunstwerk, hoge mate van afwerking, prachtige paintjob, less is more!”

P&D Customs, UK ‘Panned Heat’  
De motorfiets heeft een 127 CI Ultima blok, P& D maakte het frame, de benzine- en olietank, zadel, stuur,en modificeerde de DNA voorvork
Jury quote: “Supermooie motor met de meest perfecte afwerking die je kunt wensen, prachtig spuitwerk, afwerking en details (zelfs de onderkant van de benzinetank). Het stuur en lijnen op de tanks matchen mooi!”


RNO Nederland, Arno Overweel die de motor voor reporter Floris Veldhuis heeft gebouwd op basis van 1000cc H-D Ironhead. Een verlengde achterbrug, RNO-made benzine- en olietank, HK Suspension dual rear shocks, en RNO Springer voorvork met mono shock vering zijn slechts enkele van de vele details die deze motor tot de top vijf laat behoren.

Jury quote: “Very clean, ziet er modern uit met oud blok, voorvork is te gek! Veel details en veel eigenbouw.”


Julian von Oheimb, One Way Machine, Duitsland

De basis is een omgebouwde H-D Softail Deuce, uitlaat, voorvork, omgebouwde DKW benzinetank, heel veel speciaal gemaakte onderdelen. Dat de motor tot de top behoort, blijkt wel omdat deze bike eerder dit jaar Winnaar 2014 AMD World Championship Modified Harley werd!


Jury: Zeer strakke lijn, veel eigenbouw, voorvork met koplamp!

Chris Dekker - Tin Can Customs Nederland

Een Honda CB 550 met BSA M20 voorvork, Zündapp benzinetank en NSU olietank. Verder handgemaakt stuur, zadel, achterlicht en vooral het frame zijn zaken die de aandacht trekken.
Jury quote: “Cool, well built bike, dit wordt de nieuwe stijl, Super gaaf vies ding! Zelfbouw, de lijn in ’t frame is te gek!”Naast al deze prijzen was er ook een prijs beschikbaar gesteld door Miller Upholstery. En dat krijgt Piet van den Breevaart. Een home-made zadel van Miller Upholstery wat voor zijn motor gemaakt gaat worden. Zijn motor heeft nu een prachtig Puch Maxi zadel…

Respect en bewondering voor alle bouwers / deelnemers en we noemen ook de coole bromfietsen, de brute Triumph Rocket III met Supercharger van Engelsman Rob Kingston, de stoomfiets van Rene van Tuyl en de Yamaha XS 650 van Marc Heinrichs voor een heel laag budget alles zelf heeft gemaakt en gedaan! 


Dank aan het vele werk van de Bigtwin Crew die deze vooraanstaande show al 23 jaar organiseert!
Bedankt en tot volgend jaar!Alle foto’s van de Bigtwin Bike Show staan eind van de week op onze website www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2014!

No comments:

Post a Comment