Monday, 29 September 2014

TB Travel organiseerde KOTA HARLEY EURO TOUR

 KOTA  HARLEY EURO TOUR  van 7-19 September 2014 

De Kota Harley-Davidson Dealer in Indonesië (Bandung) boekte voor  54 klanten uit de “ high society“ in de leeftijd van 25 tot 65 Jaar een tiendaagse motorreis van meer dan 2900 km door Europa bij TB Travel / EagleRider in Haaksbergen. Het was een groot succes en bij deze een kort reisverslag:

 
Het reisbureau (naast het organiseren van motorreizen in Europa en Amerika, ook gespecialiseerd in motorverhuur en transport) regelde 29 huurmotoren (allemaal Harley-Davidson), een servicebus met gereedschap en reservemotor in geval van pech en storingen en een touringcar (met aanhanger voor de bagage) voor de dames die niet meer achterop de motoren wilden meerijden. De crew die tijdens de reis voor het goede verloop van de reis zorgde, bestond uit zes personen: Marieke Pross en Ans Pross als algehele tourbegeleiding, Henk Wielink en André Hoffstedde (mede-eigenaar EagleRider / TB Travel) als voorrijders, Oscar Hazelaar als technische ondersteuning en bestuurder van de servicebus en Henk Boersma als buschauffeur van de touringcar. Deze touringcar was geschikt voor 22 personen, maar er werd maar mondjesmaat gebruik van gemaakt doordat de beleving achterop de motor als mooier werd ervaren en de vermoeidheid naar de achtergrond verdween. Daarnaast was
ook de importeur van Harley-Davidson in Indonesië vertegenwoordigd evenals een speciale volgauto  met fotograaf/verslaggever voorzien van een zogenoemde ‘drone’ die alles wat van belang was (van bovenaf) filmde. 


De Indonesiërs waren allen ervaren motorrijders, wat soms prachtige beelden opleverde van een grote slinger motoren door de zeer indrukwekkende landschappen die in vijf Europese landen werd aangedaan. Naast de start in Nederland, werd er gereden in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en België.


De volgende steden en bezienswaardigheden werden tijdens de reis bezocht :  

Amsterdam Rondvaart en bezoek  H.- D. Dealer  -  Thunderbikes H.- D. in Hamminkeln (D) – Baden Baden (D)  – De Rheinfall in Schaffhausen – (CHE) - Chur – Lenzerheide-pas op 1549 m. – Julierpas 2284 m. – Malojapas 1815 m. – Bellagio ( I ) aan het Comomeer  –  in Milaan H.- D.- Ducati  de Kathedraal en het shopping center – Lago d’ Orta  – Stresa aan de Lago Maggiore – Locarno – St.Gotthardpas 2108 m. (CHE) – Furkapas 2431 m. – Grimselpas 2165 m. – De top van de Jungfrau-joch op 3475 m. – Gstaad – Coll du Pillon 1546 m. – Coll de la Croix 1780 m. - Montreux – Meer van Geneve - Besancon (F) H.- D. – Troyes H.- D. – Parijs .    

                                              
“Wij als crew maakten lange dagen, maar het enthousiasme en de vriendelijkheid van de reizigers maakten deze trip tot een zeer voldane onderneming. Het was met recht een fantastische trip met als hoogte én hoogste punt het bezoek aan de Jungfraujoch op 3475m. hoogte, waar de Indonesiërs voor het eerst in hun leven onder een strak blauwe hemel in de sneeuw liepen.”
No comments:

Post a Comment