Wednesday, 20 August 2014

Honda Legendes op vijftiende editie Historische Motor GP Eext

Honda Legendes op  vijftiende editie Historische Motor GP Eext 
De Historische Motor GP Eext viert zondag 24 augustus zijn vijftienjarig jubileum. Reden voor de organisatie om opnieuw  een aantrekkelijk programma neer te zetten. Naast de regelmatigheidswedstrijden van de HMV is er weer genoeg te zien. Het thema van dit jaar is ‘Honda Legends’ en dus staat de GP Eext dit jaar helemaal in het teken van de motoren van het Japanse merk. 


Op het thema is ook de keuze van coureurs afgestemd. Zo zal drievoudig wereldkampioen Freddie Spencer zijn opwachting maken. De Amerikaanse coureur pakte voor Honda zowel  titels in de 250cc als in de 500cc klasse. Ook zes-voudig wereldkampioen Jim Redman, die al eerder in Eext te zien was, zal opnieuw aan de start staan. Beide grootheden zullen in Eext aan de zijde van de laatste Nederlandse Grand Prix held Jurgen van den Goorbergh uitkomen en ook Endurance-coureur Alex George komt naar het Drentse dorp. 
Naast de demonstraties die de coureurs zondag zullen geven is er op zaterdagavond om 19.30 uur een speciale Meet & Greet op het podium naast de expositietent. Hier zullen Spencer, Redman en Van den Goorbergh aanwezig zijn en krijgt het publiek de kans om de coureurs van dichtbij te zien
en te spreken. Tussendoor kan men in de expositietent een foto-expositie van Honda’s racehistorie bezoeken. 
Naast de GP is er opnieuw een aantrekkelijk randprogramma opgezet. Zo zal zaterdag de eerste editie van ‘Heel Eext Bakt’ gehouden worden. Het hele weekend zal de OTMV een tentoonstelling van oude tractors verzorgen en op zondag zullen de bodypainters hun kunsten weer vertonen op hun modellen. Ook muziek ontbreekt deze dag niet, want vanaf 11.00 uur zullen op het podium artiesten als Koos Darwinkel, John Haze en Bert Drenthe te horen zijn.  Voorafgaand aan de Meet en Greet op zaterdagavond zal de jaarlijkse dorpsbarbecue gehouden worden, waarbij iedereen uit Eext en omstreken van harte welkom is. 

No comments:

Post a Comment