Wednesday, 9 July 2014

ZERO S & DS VOOR ONDERNEMERS VANAF 1.868 EURO

ZERO S & DS VOOR ONDERNEMERS AL LEVERBAAR VANAF 1.868 EURO
Maximaal fiscaal voordeel dankzij KIA en MIA investeringsaftrek

2014 zero-s action 230 391bb

ALKMAAR, Nederland – De zakelijke aanschaf van een volledig elektrische motorfiets van Zero Motorcycles maakt motorrijden voor ondernemers in fiscaal opzicht aantrekkelijker dan ooit. Gebruikmakend van bestaande subsidieregelingen als de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA) waarmee de overheid emissievrije mobiliteit voor ondernemers stimuleert, is een Zero S of DS in het meest gunstige geval bijvoorbeeld al leverbaar vanaf € 1.868,-*. Naast die lage aanschafkosten maken de geringe operationele kosten voor een Zero, met een volledige batterijlading voor slechts enkele euro's, Zero-rijden tot een meer dan zakelijk verantwoorde keuze.

2014 zero-sr action-01 230 925ef

Met een Zero FX, S, DS of SR profiteren zowel particulieren als ondernemers van uitzonderlijk lage operationele kosten, aangezien een volledige batterijlading slechts enkele euro's kost en de onderhoudskosten vanwege het servicevrije karakter van de elektromotor vele malen lager liggen
dan die van een motorfiets met verbrandingsmotor. Waarmee de geringe meerprijs van een Zero ten opzichte van een conventionele motorfiets al na enkele jaren is terugverdiend.

Versnelde afschrijving in eerste jaar
Voor ondernemers is de aanschaf van een Zero motorfiets bovendien nog vele malen aantrekkelijker. Dankzij fiscale stimulering om emissievrije mobiliteit voor bedrijven te bevorderen, komen zij met de aanschaf van een Zero in aanmerking voor zowel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) als de Milieu-investering Aftrek (MIA). Daarmee kunnen ondernemers een Zero versneld en op basis van maximale investeringsaftrek afschrijven over een periode van vijf jaar. In het geval van de KIA-regeling betekent het dat 28% van de nettocatalogusprijs van een Zero in het eerste jaar versneld mag worden afgeschreven. Via de MIA-regeling, waarbij een percentage van de investering in mindering mag worden gebracht op de fiscale winst, is dat nog eens 36% van de aanschafprijs exclusief BTW in het eerste jaar. Naast de reguliere afschrijving van de motorfiets heeft dat tot gevolg dat dankzij de KIA en MIA voor een Zero S of DS in het eerste jaar al € 8.124,31 van de totale netto aanschafwaarde versneld op de fiscale winst in mindering mag worden gebracht.

2014 zero-ds  230 f56e7

Eenmanszaken en VOF's behalen dankzij deze regelingen het grootste fiscale voordeel, omdat zij de aanschaf van een Zero bovendien op hun IB-aangifte in mindering mogen brengen. Waarbij de netto investering van bijvoorbeeld een Zero S of DS met een aanschafprijs van € 12.694,21 excl. BTW na vijf jaar beperkt wordt tot zelfs € 1.868,58*. Maar ook voor eigenaren van een Besloten Vennootschap (BV) of Naamloze Vennootschap (NV) is de zakelijke aanschaf van een Zero meer dan interessant aangezien zij de aanschaf van een motorfiets in mindering kunnen brengen op de Vennootschapsbelasting. Voor hen bedraagt de netto investering voor bijvoorbeeld een Zero S of DS over een periode van vijf jaar slechts € 7.489,58**.

Het bijgesloten rekenvoorbeeld voor een Zero S illustreert de investeringsaftrek- en belastingvoordelen die de aanschaf van een Zero motorfietsen ondernemers biedt.

Vanzelfsprekend zijn de fiscale voordelen van een Zero motorfiets voor ondernemers naast de Zero S ook van toepassing op de Zero FX, Zero DS en Zero SR. Voorwaarde in deze gevallen is uiteraard dat de onderneming winst maakt. Bij aanschaf van een extra batterijpakket of een laadstation loopt het fiscale voordeel bovendien nog verder op, omdat ondernemers in dat geval ook in aanmerking komen voor de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL).

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de fiscale aspecten van het bezit van een Zero vrijblijvend bij één van de Nederlandse Zero-dealers binnenlopen.

ZERO Motorcycles
ZERO Motorcycles heeft het vaste voornemen om elektrisch motorrijden verder uit te breiden in Nederland, België en Luxemburg en andere landen in Europa door het op de markt brengen van geavanceerde elektrische motorfietsen die een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding hebben en hoge prestaties leveren. ZERO wordt gedreven door innovaties, gereden met passie, aangestuurd door integriteit en gemeten naar prestaties. Dankzij uitgebreide research, inzichten en ervaring combineert ZERO de kunde en de wetenschap bij het ontwikkelen van motorfietsen om producten te ontwerpen en te produceren die consumenten waarderen en de merktrouw bevorderen. ZERO Motorcycles wil de belangrijkste producent ter wereld zijn van elektrische motorfietsen.

Volg ZERO Motorcycles op Twitter @ZEROMC, word een fan van ZERO Motorcycles op Facebook en check wat ZERO doet op YouTube: 
www.youtube.com/ZEROmotorcycles. 

Voor meer informatie over ZERO Motorcycles of de complete modellijn ZERO S, ZERO SR, ZERO DS en ZERO FX motorfietsen:
http://www.zeromotorcycles.com/nl 

* Netto investering na 5 jaar
** Op basis van 52% Inkomstenbelastingtarief, € 3.950,43 bij 42% Inkomstenbelastingtarief, € 5.147,50 bij 36,25%  Inkomstenbelastingtarief.
*** Op basis van 25% Vennootschapsbelastingtarief, 
€ 8.530.51 bij 20% Vennootschapsbelastingtarief

No comments:

Post a Comment