Friday, 25 July 2014

World Ducati Week 2014: een enorm succes

World Ducati Week 2014: een enorm succes

WDW2014 evenaarde het record bezoekersaantal van 2012, van 65.000 Ducatisti, ondanks dat het een dag korter was
Dit unieke Ducati evenement op het “Marco Simoncelli” Misano World Circuit eindigt na 3 dagen vol shows, sensatie… en duizenden motorfietsen
De Scrambler area trok veel publiek: drie dagen lang was er een onafgebroken stroom van liefhebbers die wachtten op hun beurt voor een sneak preview van het prototypeMisano Adriatico, 24 juli 2014 – De achtste editie van de World Ducati Week, de internationale, tweejaarlijkse Ducati bijeenkomst die talloze Ducati liefhebbers uit de hele wereld aantrekt, is een geweldig succes geweest, waarbij tienduizenden motorrijders op het “Marco Simoncelli” Misano Word Circuit sensationele dagen hebben beleefd. Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli stonden in het teken van loyaliteit, passie en liefde voor de in Borgo Panigale, Bologna, Italië gebouwde motoren. 

Hun passie wordt het best geïllustreerd door de cijfers: ongeveer 65.000 mensen woonden deze 3-daagse editie bij, gelijk aan het record dat werd behaald in 2012, toen de WDW een vierdaags evenement was. De deelnemers kwamen uit vijf continenten en 56 verschillende landen. En dat is niet alles: 60% van de bezoekers mag Italiaan zijn geweest, maar het is de andere 40% die de wereldwijde aantrekkingskracht van Ducati bevestigt. Er kwamen Ducatisti uit de VS, Europa, Australië, Rusland en India. Anderen reisden vanuit Brazilië, China en Maleisië. Sommigen zelfs,
ongelooflijk, kwamen vanuit Gabon, IJsland en Nepal naar de World Ducati Week, allemaal verenigd door een ‘Desmo’ passie die, in een evenement van deze omvang, enorm groot is. 

Drie geweldige dagen, waarvan de meest intense dag zaterdag 19 juli was, de dag waarop er de meeste bezoekers waren. Naast de grote verscheidenheid aan activiteiten, was het hoogtepunt van de dag de laatste krachtmeting van de Diavel Drag Race by Tudor die Ducati Corse rijders (MotoGP en SBK) uitvochten op het rechte stuk vanaf de start van het “Marco Simoncelli” Misano World Circuit op krachtige Ducati Diavel Carbon motorfietsen. De overwinning werd opgeëist door Regis Laconi (voormalig officieel Ducati SBK rijder) met Matteo Baiocco (huidig Ducati SBK testrijder) op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Andrea Dovizioso (Ducati Team) en de vierde plaats naar Michele Pirro (testrijder voor het Ducati Team in de MotoGP). Het was een spannende wedstrijd waarbij huidige professionals en professionals uit het verleden tegen elkaar streden: Troy Bayliss, Carlos Checa, Andrea Iannone, Yonny Hernandez, Davide Giugliano en Chaz Davies samen met “King” Carl Fogarty en Pierfrancesco Chili. 
                                                                         
Direct na de wedstrijd, voor een publiek geschat op meer dan 10.000 man, reden alle coureurs, plus key management – onder leiding van Ducati Motor Holding CEO Claudio Domenicali en Audi CEO Rupert Stadler – langs en groette het publiek in een indrukwekkende ‘ride-past’. Daarna werd deze fantastische avond op het circuit tot een einde gebracht door een indrukwekkende licht- en geluidshow.
Op de laatste dag van deze achtste WDW stroomden duizenden Ducatisti op hun motorfietsen de paddock van het “Marco Simoncelli” Misano World Circuit in, popelend om te genieten van hun laatste dag voordat ze terug naar huis gingen, weliswaar met de geruststellende wetenschap dat ze allemaal samen terug zullen komen over twee jaar voor de WDW2016.   

Zoals verwacht was de Scrambler area een groot succes en wekte veel belangstelling. De liefhebbers die aanwezig waren op de WDW2014 kregen een exclusieve kans om te genieten van een wereldpremière van de langverwachte Scrambler Ducati. Deze nieuwste Ducati motorfiets, naar verwachting vanaf begin 2015 verkrijgbaar, zorgde voor een onafgebroken sessie van toeschouwers, waarbij enkele Ducatisti uren wachtten onder de brandende zon op weg naar de beroemde ‘gele container’ om een sneak preview te krijgen (met een strikt géén-foto en géén-film protocol) van het prototype. 

Maar de WDW2014 was meer, veel meer. Naast tal van activiteiten was er op de paddock van het Circuit van Misano de Superbike Celebration, een tentoonstelling van de motorfietsen waarmee Ducati geschiedenis heeft geschreven in de World Superbike Championship. Er waren stuntshows, rijcursussen, een kans om een proefrit te maken op de nieuwe Monster 821, signeersessies met Ducati Corse kampioenen (van vroeger en nu) plus testen op het circuit met de fantastische Audi r8 V10 en de nieuwe Lamborghini Huracán, en niet te vergeten heel veel feesten voor iedereen.

De achtste editie van de World Ducati Week was een vreedzame, levendig gekleurde invasie van zowel het “Marco Simoncelli” Misano World Circuit als de gehele Romagnola Riviera, met het desmodromische gebrul van talloze Ducati motorfietsen die de soundtrack van een uitzonderlijk internationaal evenement vormden. 

Dit zijn de ‘cijfers’ waarmee deze geweldige achtste editie van de WDW zal worden herinnerd:
65.000 mensen bezochten het circuit over drie dagen tijd 
Een totaal van 10.192 laps zijn gereden door motorfietsen en auto’s gedurende de WDW2014 
72.000 foto’s zijn genomen door de fotografen van de staff 
WDW2014 werd bezocht door liefhebbers uit 56 landen 
Een 200-meter lange BBQ – de beroemde ‘Rustida’ – werd opgezet op de pit lane van het Misano World Circuit 
60 strandwachten van de Romagnola Riviera en 25 Ducati Managers bakten de piadina en worst voor het WDW2014 publiek op de ‘Rustida’ 
58 verschillende on-track-evenementen en shows vonden plaats gedurende de drie dagen 
18’20” was de tijd die het duurde voordat alle Ducati’s het “Marco Simoncelli” Misano World Circuit verlieten en de ‘parade’ richting Riccione vormden. 
600 deelnemers beantwoordden 13.000 quizvragen (met Ducati als thema natuurlijk) in de 3-daagse ‘WDW2014 Treasure Hunt’ 
7.000 digitale bijdragen werden geplaatst op wdwlive.ducati.com tijdens de WDW2014 
De coureurs in de Drag Race door Tudor bezitten maar liefst 11 wereldtitels (4 WSBK, 2 Superstock, 2 Supersport, 2 World 125 Championships, 1 World 250 Championship) + 4 Italiaanse titels (2 Superstock en 2 Superbike) 
50 Monster 821 motorfietsen werden bereden door 50 werknemers gedurende de Racetrack Show 
Meer dan 700 testritten werden gereden op de nieuwe Monster 821 tijdens de WDW2014 
118 D.O.C. Presidents uit 26 landen bezochten de WDW2014 
38 uur live tv werd uitgezonden op WDW TV 
Er was 360 minuten live streaming op het Ducati YouTube kanaal 
Het profiel van 16 Pirelli “Diablo Rosso II” banden werden weggesleten tijdens de burn-outs op het einde van de Diavel Drag Race by Tudor 
In 35 uur in de Scrambler area: 
o 4.000 mensen zagen de nieuwe Scrambler Ducati 
o 3.500 potjes ping-pong en biljart werden gespeeld 
o 20.000 Scrambler armbandjes en 6.000 badges zijn weggegeven 
o 3.000 nepsnorren en 3.000 bloemenkettingen zijn uitgedeeld tijdens de ‘Scrambler beach party’ 
o 803 limited-edition T-Shirts zijn verkocht 
o 20 uur live muziek is gespeeld door “Recrive” 
240 journalisten (130 Italiaanse en 110 buitenlandse) waren aanwezig  
WDW2014 genoot van uitstekende ondersteuning van haar belangrijkste partners, TUDOR, Termignoni en TIM, plus vele andere Officiële Partners, waaronder topmerken zoals Pirelli, Bosch, Shell en Canon. Er was ook een lange lijst van Technische Partners: Arai, Brembo, Cartorama, Dainese, Element Case, Garmin, Gates, Givi en Samauto. 

No comments:

Post a Comment