Saturday, 12 July 2014

H-D Freewheeler Trike

De Freewheeler. Komt Harley-Davidson met een nieuwe trike?

Spionagefoto's laten een meer 'naked' trike zien die een wat agressievere look 
heeft dan de huidige Tri Glide Ultra. Volgens KGP Spy Photography, die de foto's leverde, “last year Harley trademarked the term ‘Freewheeler’ specifically for a new three-wheeled model, so there’s got to be a strong possibility that’s the moniker it will carry when it’s officially unveiled later this year.” De Tri Glide heeft Harley’s Tour-Pak topcase, comfortabele voorzieningen voor een passagier, en de bekende Bat Wing. De nieuwe trike, die we de 2015 Harley Freewheeler trike noemen, is een uitgeklede versie geschikt voor een solo rijder, met een look die meer cruiser dan toermotor is.
Met een dikke voorvork met de koplamp nacelle, á la Fat Boy, en wat een 19-inch Enforcer Wheel van de 2014 Street Glide lijkt, met dubbele remschijven en Brembo vierzuiger remklauwen zoals ook wordt gebruikt op de ´Glide. 


Het echte ´motorgevoel´ wordt op de Freewheeler benadrukt door gebruik te maken van Harley’s standaard op de tank gemonteerde cruiser console. Een Twin Cam 103 motorblok levert voldoende vermogen, wel vreemd dat, zoals te zien lijkt, er geen gebruik wordt gemaakt van het  Twin-Cooled systeem blok zoals vorig jaar voor het eerst werd gebruikt bij de Ultra Limited, maar een ´ouderwets´ luchtgekoeld blok. Ongetwijfeld zal de zesbak Cruise Drive Transmission voor de overbrenging zorgen. Ondanks de solo look en het zeer benepen zadel, zitten er voor zowel rijder als passagier treeplanken op de Freewheeler. 


Van achteren bezien lijkt de achterkant op een speelse Lehman versie, met meer ´Ducktail´-achtige spatborden en een bescheiden bagageruimte. Te zien is dat de starre achteras voorzien is van  hydraulisch bediende remmen. De Tri Glide gebruikt een Hayes dual-disc set-up met een handbediende parkeerrem. 


Het sterke vermoeden is dat de 2015 Freewheeler trike tijdens de Harley-Davidson Dealer Meeting in augustus onthuld zal worden.

(Thanks to KGP Spy Photography for providing the photo's)
No comments:

Post a Comment