Tuesday, 10 June 2014

Man gearresteerd voor dragen clubkleding

Man gearresteerd voor dragen clubkleding in Tilburg
De politie in Tilburg heeft zondagnacht voor het eerst een man aangehouden, omdat hij het omstreden motorclubkledingverbod in de stad negeerde. De 27-jarige Tilburger liep om één uur 's nachts op de Paleisring in een t-shirt van motorclub Satudarah. 


De man had twee weken eerder al een waarschuwing gekregen, omdat hij toen ook in de stad rondliep met een trui van de supportclub van Satudarah. 

Agenten hebben hem toen de regels uitgelegd en de man heeft daar ook voor getekend. Omdat hij al op de hoogte was van het verbod en de regels zorgvuldig met hem zijn doorgesproken, is hij afgelopen nacht meteen aangehouden. De officier van justitie moet nog bepalen of de Tilburger een boete krijgt en zo ja hoe hoog die is.

Het verbod geldt zeven dagen per week van 22.00 uur tot 06.00 uur. In die periode mogen de leden van Satudarah en No Surrender zich niet in clubkleding vertonen in het horecahart van de stad. Het verbod geldt ook tijdens evenementen.

Naast het clubkledingverbod geldt er in Tilburg ook een samenscholingsverbod voor leden van motorclubs. Aanleiding voor de maatregelen om motorclubs uit het centrum van Tilburg te weren, is volgens burgemeester Peter Noordanus het groeiend aantal geweldsdelicten waar leden van motorclub Satudarah bij betrokken zijn. 

(Bron: Omroep Brabant)

No comments:

Post a Comment