Thursday, 19 June 2014

Harley-Davidson presenteert Project LiveWire: op weg naar de eerste elektrische Harley-Davidson

Harley-Davidson presenteert Project LiveWire: 
op weg naar de eerste elektrische Harley-Davidson
Harley-rijders helpen toekomst van de bike vorm te geven


Rijswijk, 19 juni 2014 – Harley-Davidson presenteert Project LiveWire: de eerste elektrische motor van het legendarische merk. Hiermee toont het bedrijf aan dat innovatie en een rijke historie hand in hand gaan. 

Harley-Davidson nodigt rijders in de Verenigde Staten uit om de toekomst van de eerste elektrische motor vorm te geven door proefritten te maken en feedback te geven op de rijervaring. De elektrische motor is niet direct te koop; Project LiveWire is ontwikkeld om inzicht
te verkrijgen in wat rijders verwachten van een elektrische Harley-Davidson. 


De Project LiveWire Experience nodigt Harley-rijders uit om proefritten te maken, feedback te geven en het verhaal achter de motor te leren kennen. Via de Jumpstart krijgen ook motorfans zonder rijbewijs de kans Project LiveWire te ervaren door rijsimulatie. 

Harley-Davidson gaat met de Project LiveWire Experience op rondreis door de Verenigde Staten, te beginnen met een rit over Route 66. Het merk doet meer dan dertig Harley-Davidson-dealers aan. In 2015 vervolgt de Project LiveWire Experience zijn reis door de Verenigde Staten. Ook komt de tour daarna naar Canada en Europa. 

“Dit project toont aan dat Harley-Davidson zichzelf keer op keer opnieuw uitvindt”, zegt Matt Levatich, President en Chief Operating Officer van de Harley-Davidson Motor Company. “We breiden ons bereik voortdurend uit en spreken steeds diversere doelgroepen aan. Bovendien hebben we onze visie op productontwikkeling en productie herijkt. Dit alles heeft geleid tot vernieuwende producten en projecten, zoals het onlangs gepresenteerde Project RUSHMORE, de Street 500 en 750, en nu dus Project LiveWire.” 


Meer persoonlijke vrijheid door innovatie
De nieuwe elektrische motor combineert de stylinghistorie van Harley-Davidson met de nieuwste technologieën. Het resultaat: een volledig nieuwe manier van beleven van de klassieke Harley-Davidson-look en -sound en het Harley-gevoel. 

“Project LiveWire is meer te vergelijken met de eerste elektrische gitaar dan met de eerste elektrische auto”, zegt Mark-Hans Richer, Senior Vice-President en Chief Marketing Officer van de Harley-Davidson Motor Company. “Het is een pure uiting van individualiteit in combinatie met een iconische styling. En ja, de motor is toevallig elektrisch. Project LiveWire is een duidelijk statement voor ons als bedrijf en als merk.”

De bike biedt een pure, krachtige rijervaring met een ronkende acceleratie en een onmiskenbare nieuwe sound. 

“De sound is een cruciaal onderdeel van de kick”, zegt Richer. “Denk aan een straaljager op een vliegdekschip. Het unieke geluid van Project LiveWire is speciaal ontwikkeld om hem te onderscheiden van verbrandingsmotoren en andere elektrische motoren in de markt.”

De toekomstige beschikbaarheid bij dealers is afhankelijk van de feedback van rijders tijdens de Project LiveWire Experience-tour. 

“Doordat de technieken voor elektrisch rijden zich snel ontwikkelen, vinden we het spannend, maar essentieel om via de Project LiveWire Experience van onze rijders te horen wat de belangrijkste succesfactoren zijn in deze markt”, zegt Richer.

De vrijheid om te rijden voor komende generaties behouden en vernieuwen
Een van de mooiste facetten van motorrijden is de wijde wereld intrekken. Duurzaamheid heeft dan ook een strategische focus bij Harley-Davidson. 

“Het beschermen en conserveren van de natuur waarin wij rijden, is belangrijk voor ons allemaal”, zegt Levatich. “Project LiveWire is slechts een van onze inspanningen om de vrijheid voor de komende generaties te behouden en te vernieuwen. Als bedrijf dat al 111 jaar succesvol is, denken we graag aan hoe motorrijden er de komende 111 jaar uit kan zien.”Fans vinden op www.projectlivewire.com meer informatie over Project LiveWire, zoals de data en de locaties van de Project LiveWire Experience. Harley-Davidson nodigt bovendien iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van de toekomst, uit om met het bedrijf te communiceren op social media, zoals Facebook, Twitter en Instagram.

No comments:

Post a Comment