Tuesday, 13 May 2014

LITO SORA – SUMMUM OP HET GEBIED VAN PUUR ELEKTRISCH MOTORRIJDEN – BINNENKORT LEVERBAAR IN NEDERLAND

LITO SORA 
– SUMMUM OP HET GEBIED VAN PUUR ELEKTRISCH MOTORRIJDEN – 
BINNENKORT LEVERBAAR IN NEDERLAND

Electric Motorcycles voegt nieuw premiummerk toe aan programma
Gevarieerd aanbod elektrische motorfietsen met Brammo, Tacita en LITO
Elektrisch in hoogte verstelbaar zadel voor ‘custom’ of ‘sport’ rijervaring
Safe Range System voorkomt actieradiuszorgen


Eenrum, 13 mei 2014 – Na Brammo en Tacita introduceert Electric Motorcycles Nederland met LITO in amper een half jaar tijd voor de derde maal een compleet nieuw motormerk in ons land. Met de LITO SORA voegt Electric Motorcycles een premium elektrische motorfiets aan het gamma toe die pure prestaties en een revolutionair design koppelt aan duurzaam, compromisloos rijplezier.


Het Canadese LITO Green Motion bewijst met de SORA dat een uniek design, compromisloze prestaties en elektrische aandrijving een perfecte combinatie vormen voor een compleet nieuw aanbod in het premium motorfietssegment. De SORA staat synoniem voor een milieuvriendelijke motorfiets met ongeëvenaarde prestaties op het gebied van handling, vermogen en snelheid.

Combinatie van naked custom en caféracer

Het revolutionaire design van de LITO SORA is uniek en herbergt zowel elementen van naked custom motorfietsen als van klassieke caféracers die momenteel weer helemaal terug van weggeweest zijn. Een opvallende feature van de SORA is het elektrisch verstelbare zadel, dat via een knop op het stuur bediend wordt en waarmee het zadel voor een relaxte of juiste sportieve rijervaring in hoogte te verstellen is.Onder de stijlvolle body van de LITO SORA schuilt een watergekoelde 3-fase AC inductie elektromotor, riemaandrijving en een traploze CVT-transmissie. Die combinatie tekent voor een koppel van 90 Newtonmeter en een topsnelheid van 190 km/u. De benodigde elektrische energie is afkomstig van een 12 kWh lithium-polymeer batterijpakket dat eenvoudig via het thuisnet is op te laden en garant staat voor een actieradius van zo’n 200 kilometer in stadsverkeer en nog altijd ruim 100 kilometer op de snelweg. Het gepatenteerde Safe Range System van LITO zorgt er bovendien voor dat berijders zich geen zorgen hoeven te maken of ze hun bestemming wat actieradius betreft wel bereiken. Dit revolutionaire systeem biedt de mogelijkheid om de bestemming in te voeren, waarna de SORA zelf de energieafgifte reguleert om het reisdoel zonder probleem te bereiken.


Premium superbike

De LITO SORA debuteert deze zomer in ons land, waarmee Electric Motorcycles Nederland het modelgamma van elektrische motorfietsen aan de bovenkant verder uitbreidt met een serieuze premium superbike. Naast LITO Green Motion levert Electric Motorcycles Nederland met Brammo al een reeks elektrische on-road motorfietsen met serieuze, bruikbare prestaties en een actieradius gefocust op een praktische, dagelijkse inzetbaarheid. Het deze maand gelanceerde Italiaanse merk Tacita daarentegen bedient binnen het modelprogramma van Electric Motorcycles Nederland met de T-RC (cross), T-RE (enduro) en T-RR (rally) juist de liefhebbers van offroad rijden op hun wenken.

No comments:

Post a Comment