Tuesday, 27 May 2014

JTC wil bikers nader tot burgers brengen

JTC wil bikers nader tot burgers brengen
(Brief van de organisatie 'Join the Caravan')

"Oke mensen, 

het wordt tijd voor de volgende stap in onze strijd om de stigmatisering tegen ons bikers tegen te gaan. 
Het enige 'wapen' wat we hebben om de lastercampagne vanuit Den Haag en de media tegen te gaan, is laten zien hoe we echt zijn, gewone mensen met een liefde voor motoren, trikes en het berijden ervan. We hebben 10 mei gehad, ondanks het pokkenweer, toch een kleine 2000 mannen en vrouwen die samen een statement hebben neergezet. Zo'n groot evenement kost veel voorbereiding en is (helaas) onderhevig aan redelijk veel verzet (hulde voor de gemeenten en instanties die ons toestemming hebben gegeven en zelfs meegeholpen op 10 mei) en risico's oa. dat het letterlijk in het water valt.


Persoonlijk viel me op dat de berichtgeving in vrijwel alle media, TV, Radio, Internet en kranten, zich voor 2/3 wederom de focus legden op de sensatie/propaganda toer, er schoven wederom regelmatig beelden van 10 jaar oud uit Duitsland, van tafels vol met wapens door het beeld. Een voor dramatisch camera effect met dranghekken afgezet straatje in een slaperig dorpje in Limburg, met wat gaatjes in een ruit 2x zo lang in beeld als onze woordvoerders, JTC werd niet primair belicht, maar als kapstok gebruikt voor nog meer stigmatisering. MIJN geduld en geloof in het gros van de media is op, en jullie? 

--- WAT is de oplossing? 

Ik denk dat we de boodschap direct naar de mensen moeten brengen, ze face to face moeten laten zien wie en wat we zijn, veelvuldig, in niet al te grote (door de media bangmakerij) 'intimiderende' aantallen en dicht naar de mensen toe, ons laten zien zoals we zijn, niet zoals overheid en sensatie media ons neer willen zetten. We denken aan een flashmob achtig gebeuren, of beter een Ride-In ('mob' heeft een foute lading, kijk maar eens op Merriam Webster Dictionary: dat image willen we nu net niet en geloof maar dat de 'pers' met dat woord vroeger of later gaat "spelen") 


Een JTC Ride-In is: spontaan (vergt minder voorbereiding en overhead), veelvoudig (soms zelfs meer targets in een weekend), kleinschaliger (alhoewel het aardig op kan lopen) get-togethers van clubs en individuele groepjes rijders op een of ander evenement...  ...Een Harley-dag of ander motor event, natuurlijk dat kan, maar dat is preken voor eigen kerk, een American Day, ook
prima. Nog mooier is om aanwezig te zijn bij andersoortige evenementen, daar kunnen we aan niet-motorpubliek laten zien dat we gewoon, gezellige mensen zijn, waar je niet bang voor hoeft te wezen, zoals het gros van de media hun wijs maakt. 
Nogmaals het gaat om ons te laten zien aan al die goede, medeburgers, die ons NIET kennen, maar alleen af kunnen gaan op wat Den Haag en Hilversum etc. hen voorschotelt. 


Met HDC Liberator is er een soort voorloper gedaan op een Tractoren en anderzijds agrarische dag (een behoorlijk succes) en denk aan braderieën, open dagen en gewoon willekeurige terrasjes of marktpleintjes langs de route van een evenement, een wieler- of wandelwedstrijd en uiteraard benefiet ritten, etc. De ideeën moeten van jullie komen, hou je regionale agenda's in de gaten en lever je ideeën aan, het JTC team gaat faciliteren in een stukje communicatie en coördinatie waar dat nodig is.


Alles wat je nodig hebt is een geschikte target, datum en tijdstip, ieder die dan wil rijdt op die dag naar JTC Ride-In locatie X en is daar rond uur U. Soms groepjes van 20 man, soms 50 soms een paar honderd (en ja groter mag ook), maakt niet uit..., waar het om gaat is dat mensen met diverse colors en free bikers en trikers, van allerlei pluimage, bij elkaar komen, gebroederlijk en zusterlijk samen wat drinken en tijd vertoeven, zich positief opstellen en als het even kan een praatje maken met het reeds aanwezige publiek rondom hen heen en daarna rustig huiswaarts gaan. 


--- ZO kunnen we de gemiddelde Nederlander laten zien dat die media en de 'bedenkers' achter die media, de zaak voor zitten te liegen, door mensen te confronteren met het levende bewijs hoe we echt zijn." 


Let the JTC-RIDE-IN's begin! Die Caravan, dat zijn JULLIE !

No comments:

Post a Comment