Wednesday, 7 May 2014

'Huis Bandidos-lid door explosief beschadigd'

'Huis Bandidos-lid beschadigd'  


Susteren- Verschillende huizen en een auto aan de Ruitersweg in Susteren (Limburg) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag beschadigd geraakt door een explosief. Burgemeester Jos Hessels heeft dat woensdag gezegd. Volgens een buurtbewoonster woont in een van de beschadigde huizen een lid van motorclub Bandidos.
    


De burgemeester erkende woensdag dat de explosie lijkt op de aanslagen op het huis van president Harrie Ramakers van de Bandidos in maart in Nieuwstadt. „Maar dat wil nog niks zeggen”, was zijn eerste reactie. De burgemeester sprak woensdagochtend in de straat met bewoners. Ze zijn volgens hem geschrokken en vol ongeloof.
Volgens de politie zijn twee huizen beschadigd, de burgemeester zegt vijf. Er is vooral schade aan


muren en ramen. De straat is afgezet en de politie is bezig met onderzoek: buurtbewoners worden ondervraagd en er wordt sporenonderzoek gedaan. De burgemeester wil snel kijken hoe de veiligheid van de bewoners geregeld kan worden, zei hij. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ook opgeroepen, aldus de politie.

In maart werden er twee aanslagen gepleegd op de woning van Ramakers. Bij de aanslag zaterdagochtend sneuvelden in de straat Aan de Linde de ruiten van de woning en een auto. Ook toen raakten auto's en huizen beschadigd.

(Bron: De Telegraaf)

No comments:

Post a Comment