Wednesday, 21 May 2014

Harleydag Woerden onzeker

Burgemeester neemt nog geen besluit 

over het doorgaan Harley-dag Woerden

Burgemeester Victor Molkenboer heeft nog geen besluit genomen over het doorgaan van de jaarlijkse Harley-dag op het Exercitieveld. Deze staat gepland voor 12 juli. Overal in het land worden evenementen met Harley Davidson motoren afgelast vanwege de oplopende spanningen tussen motorclubs.

De Nationale Politie heeft een advies gegeven om motorevenementen te annuleren. Burgemeester Molkenboer vindt dat vooralsnog voorbarig en noemt het een automatisch mechanisme om je in te dekken tegen mogelijk risico."De angst bestaat dat groepen (motorclubs red.) een evenement komen bezoeken als de Harley-dag in Woerden ondanks alle goede intenties van de organisatie. Gisteren is er een eerste ontmoeting geweest tijdens het veiligheidsoverleg met de politie. Er zal blijvend onderzoek gedaan worden naar het veiligheidsrisico van de Harley-dag", aldus Molkenboer. 

Onlangs werd er wel een motorevenement in Oudewater afgelast vanwege de angst voor rivaliserende motorbendes die elkaar komen opzoeken. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat de Harley-dag in Woerden altijd een bijzonder lokaal evenement geweest is zonder inmenging van groepen van buiten.

(Bron: Dichtbij.nl - Foto's Onno "Berserk" Wieringa - Madness Photography.nl)

No comments:

Post a Comment