Tuesday, 20 May 2014

Harleydag Apeldoorn op omheind Marktplein

De tiende editie van Harleydag Apeldoorn 
vindt plaats achter een omheind Marktplein. 
Burgemeester John Berends wil extra veiligheidsmaatregelen 
om zogeheten 'outlaw-motorclubs' te weren.

Bezoekers van het evenement op tweede pinksterdag kunnen het plein via zes verschillende ingangen bereiken. Daar wordt streng gecontroleerd. Outlaw-motorclubs, herkenbaar aan hun colors, worden geweerd van het plein. Leienplein en de Nieuwstraat horen - anders dan vorige jaren - niet tot het evenemententerrein. 

Hoewel enkele jaren geleden Breda en Arnhem geen vergunning meer gaven, en recent ook Valkenswaard de vergunning voor een Harleydag introk, wil Berends 'niet wijken voor een aantal mensen dat voor de grote meerderheid gaat bepalen wat er in mijn stad gebeurt'. "Het is een feest voor heel motorrijdend Nederland." 

Het Marktplein wordt niet alleen ingericht voor de stalling van de Harleys. Het is ook de enige plek waar de bands optreden. Verder vinden hier de Best-Bikeverkiezingen plaats en staan er ook de klassieke Europese motorfietsen opgesteld. Vanaf half een tot half acht 's avonds spelen naast The New Adventures en de Amazing Stroopwafels, de John Holmes Band en Shake the Snake. Er worden 15.000 bezoekers, met en zonder motor, verwacht.

(Bron: De Stentor)

No comments:

Post a Comment