Monday, 26 May 2014

HARLEY-DAVIDSON STREET 750

HARLEY-DAVIDSON STREET 750 
VOOR NIEUWSTE GENERATIE MOTORRIJDERS

Rijswijk, 26 mei 2014 – Harley-Davidson introduceert de nieuwe Street 750, 
een gloednieuwe motor in de Dark Custom-serie. Met dit model richt Harley-Davidson zich op een nieuwe generatie motorrijders: de jonge bikers in de stad. De motor beschikt over het nieuwe, vloeistofgekoelde Revolution X-motorblok, specifiek ontwikkeld voor veelvuldig stoppen en optrekken – handig in het stadsverkeer. Bovendien is de Street 750 zeer wendbaar en heeft deze motor het geluid en de looks die zo kenmerkend zijn voor Harley-Davidson.


Verstedelijking
 Met de Street 750 speelt Harley-Davidson in op de wereldwijde trend van verstedelijking. Verschillende instanties – waaronder UNHABITAT – voorspellen dat in 2030 vijftig procent van de mensen in de stad woont. In 2040 zal dat zestig procent zijn en in 2050 zelfs zeventig procent. Harley-Davidson gelooft dan ook sterk in de behoefte aan een type motor als de Street 750. Die is
specifiek ontwikkeld met deze stedelijke omgeving in het achterhoofd. Het motorblok trekt makkelijk en snel op en is daarmee ideaal voor het stop-and-go stadsverkeer. Een lagere zithouding zorgt er verder voor dat je bij een stop makkelijk met je voeten aan de grond kan. Bovendien is de Street 750 een uiterst wendbare motor met de look en feel die zo kenmerkend is voor Harley-Davidson.Authentiek en urban
 De Street 750 baant zich vlot een weg door de stad en beschikt over een directe gasrespons voor vlot manoeuvreren tussen vaststaand verkeer. Uit onderzoek blijkt dat jongere stadsmensen in toenemende mate behoefte hebben aan authenticiteit. Ze willen zich onderscheiden van de anderen. Iets waar het merk Harley-Davidson al jaren aan tegemoetkomt. Met de Street 750 biedt Harley-Davidson die mogelijkheid nu ook aan een nieuwe, jonge generatie motorrijders.“We zijn erg trots op de Street 750 als onze jongste telg in de Dark Custom-serie”, zegt Steven Fröhlich, Marketing Manager Benelux, Harley-Davidson. De Street 750 is ontworpen op basis van de uitgebreide input van jongeren in steden over de gehele wereld. Deze input heeft veel invloed gehad op zowel de mogelijkheden als de styling van de nieuwe motoren. Deze nieuwe motorfietsen zijn zo opnieuw een bewijs dat de mening van onze klanten er voor ons productontwikkelingsproces echt toe doet.”


Meer informatie over de motoren is te vinden op http://street.harley-davidson.com/nl_NL en bij elke Harley-Davidson-dealer. De Street 750 is vanaf september 2014 bij de dealers beschikbaar voor een adviesprijs van € 8.700.

No comments:

Post a Comment