Tuesday, 22 April 2014

'Stappen Helmondse leden No Surrender over naar motorclub Bandidos?'

Rapport politie: 'Helmondse leden No Surrender stappen over naar motorclub Bandidos'

Leden van No Surrender zouden willen overstappen naar Bandidos. 


DEN BOSCH - De politie in Oost-Brabant is bang dat op korte termijn meer leden van motorclub No Surrender overstappen naar de Bandidos. Dat blijkt uit een rapport dat donderdagochtend werd behandeld in het kort geding van motorzaak DCA Motorcycles tegen de gemeente Helmond.  
Het overstappen van leden zorgt voor een verhoogd spanningsveld in de motorwereld, omdat overlopers te maken kunnen krijgen met agressie van bijvoorbeeld de Hell's Angels. Ook kunnen ze ruzie krijgen met gerelateerde clubs én hun oude club.

'Geheim rapport'
De politie droeg die argumenten aan in het rapport om aannemelijk te maken dat er geen vergunning verleend moest worden voor de paasshow van DCA Motorcycles. Ook zou er in een straal van 200 meter rond de winkel een clubhuis van No Surrender zitten. Volgens de eigenaar van DCA Motorcycles klopt daar niets van. "Hij zit er al tien jaar en heeft nog nooit iets van een clubhuis of clubleden gezien of gehoord", aldus zijn advocaat Peter Huijbregts van Legal Experience Advocaten.

De gemeente en politie wilden het rapport niet delen, omdat het om een geheim rapport zou gaan. De advocaat van DCA Motorcycles-eigenaar Dennis van de Velden stuurde het rapport wel door, omdat het niet meer geheim is omdat de gemeente Helmond zelf in eerste instantie het rapport naar de media heeft gestuurd. Omdat het daarnaast ook tijdens een openbare rechtszaak werd behandeld, is daarmee het rapport openbaar.

Overstappen
Leden van het chapter van No Surrender in Helmond zijn de laatste tijd met president Harrie Ramakers van het Limburgse chapter van de Bandidos gezien bij ontmoetingen met leden van de Bandidos in het buitenland, staat in het rapport. Volgens de politie is de kans daarom reëel dat leden van No Surrender binnen afzienbare tijd overstappen naar de Bandidos, zo is het in het rapport te lezen. De politie wil geen commentaar geven op de gegevens in het rapport en wil niets bevestigen.

L1 heeft contact gehad met Klaas Otto, de president van No Surrender. Hij zei dat er absoluut geen sprake van is dat er leden overstappen naar Bandidos. Eerder deden leden van chapters in Noord-Holland en Limburg dat wel, maar volgens Otto was dat zo omdat hij hen op een zijspoor had gezet.

Chapters
De Bandidos hebben zich vorige maand in Nederland gevestigd nadat een afdeling (chapter) van No Surrender in Limburg was overgestapt. Nadien stapte ook een chapter van No Surrender in Noord-Holland over naar de Bandidos. No Surrender werd vorig jaar opgericht door Klaas Otto uit Bergen op Zoom en groeit sindsdien onstuimig. 

(Bron: Omroep Brabant Foto: ANP) 

No comments:

Post a Comment