Wednesday, 9 April 2014

Qugo: revolutionair eenpersoons vervoermiddel


Qugo: snel en hip elektrisch de stad door

Nederlands bedrijf presenteert revolutionair eenpersoons vervoermiddel 


Je snel, op een leuke manier en bovendien milieuvriendelijk over een korte afstand verplaatsen? Dat kan vanaf nu met de Qugo, een innovatief elektrisch eenpersoons vervoermiddel – oftewel personal mobility device. De Qugo heeft een mooi design, is stabiel, licht van gewicht en zeer duurzaam. De ideale manier om snel en makkelijk door het drukke stadsverkeer te manoeuvreren, of je snel te verplaatsen op grote bedrijfslocaties. 
De Qugo wordt op de markt gebracht door het Hilversumse bedrijf Qugo Europe BV, dat zich al mag verheugen op marktvraag uit de hele wereld.


Bekijk hier de introductievideo:

 
De Qugo is compact en beschikt over drie wielen. Dit maakt hem stabieler dan vergelijkbare alternatieven met twee wielen. Een ingenieuze kantelmechaniek zorgt voor een bijzonder dynamisch rijgedrag: door je knie in de binnenbocht wat meer te buigen, draait de Qugo vanzelf mee, net als bij skiën. Hierdoor is hij bijzonder wendbaar én erg leuk om op te rijden. Bovendien heeft de Qugo een officieel Europees certificaat en is hij in heel Europa op de openbare weg toegelaten. 


Crowdfunding campagne

De Qugo wordt volledig in Nederland geproduceerd: Qugo Europe BV is verantwoordelijk voor zowel de productie als de distributie. Voor de financiering van de productie heeft Qugo Europe succesvol gebruik gemaakt van crowdfunding via Oneplanetcrowd, dé Nederlandse crowdfunding-organisatie voor duurzame projecten. Via dit platform kunnen zowel particulieren als ondernemers investeren in de vorm van een converteerbare lening. Dit is al mogelijk vanaf 250 euro. Op deze manier brachten 67 investeerders in minder dan 10 weken het doelbedrag van 100.000 euro bij elkaar. Leon Vergunst, oprichter van Qugo Europe BV: “Het is geweldig leuk om te ervaren hoe je in ons land – samen met een groep mensen die geloven in je product – innovatie mogelijk kan maken. Crowdfunding vult precies het gat dat de traditionele financieringsinstanties de afgelopen jaren hebben laten ontstaan.”

Investeren in Qugo is nog mogelijk tot 17 april, dan sluit de campagne.


Qugo in het kort:

*    Slim vervoermiddel voor korte afstanden
*    Zeer stabiel en makkelijk bestuurbaar; ideaal voor in de stad
*    Frame: aluminium, totaal gewicht Qugo 34kg.
*    Inklapbaar, handig om mee te nemen in een auto/trein/boot
*    Volledig elektrisch met oplaadbare accu (oplaadtijd 3 à 4 uur)
*    25 km op één volle accu
*    Zeer mooi design, verkrijgbaar in 4 kleuren
*    Maximum toegestane snelheid: 25 km/uur
*    In de meeste landen geen helm verplicht 
*    Geproduceerd in Nederland
*    Adviesprijs: € 2500,-

No comments:

Post a Comment