Friday, 7 March 2014

HARLEY-DAVIDSON® KONDIGT DRIE NIEUWE BIKES AAN

HARLEY-DAVIDSON® 
KONDIGT DRIE NIEUWE BIKES AAN
De terugkeer van de iconische Low Rider®; de SuperLow® 1200T om mee te toeren  
en de rebelse Street Bob Special Edition®Rijswijk, Nederland (07 maart 2014) – Harley-Davidson doet het weer. Net klaar met de presentatie van de nieuwe H-D Street™ 750 en de lancering van Project RUSHMORE, presenteert Amerika’s leidende motorfietsbouwer vandaag drie nieuwe motorfietsen. Met deze nieuwe modellen wordt de line-up van bikes uitgebreid en komen er meer modellen voor uiteenlopende soorten rijders op de showroomvloer van Harley-Davidson dealers te staan. 

Met de presentatie van de retro-coole Low Rider, de ranke SuperLow 1200T en de ruige Street Bob Special Edition is de grootste introductie van nieuwe modellen in de 110-jarige geschiedenis van Harley-Davidson compleet. En dit alles in het kader van Harley’s versnelde, klantgedreven productontwikkelingsproces. 

“Het is een waanzinnig jaar geweest”, zegt Rob Lindley, Vice-President en Managing Director van Harley-Davidson EMEA. “Eerst Project RUSHMORE, toen de Harley-Davidson Street, en nu de nieuwe Street Bob Special Edition, SuperLow 1200T en Low Rider. Allemaal zijn ze het resultaat van rijden met onze klanten en leveren waar zij om vragen. En dat alles met de technische vooruitstrevendheid en de rebelse spirit die we in iedere nieuwe Harley steken.”
Dyna Low Rider
In 1977 creëerde Harley-Davidson een custom motorfiets waar je hard mee moest rijden, die je vies weg mocht zetten en waarmee je luid en duidelijk je eigen territorium afbakende. Het werd een icoon, de Low Rider.  


Vandaag is die ruige spirit terug, maar met een schepje er bovenop. De legendarische naam Low Rider hebben we gegeven aan een compleet nieuwe cruiser die old-school klasse combineert met opwindende, hedendaagse performance. Gepolijst koplampglas en wrinkleblack afwerking zijn geijkte stijlelementen van de originele Low Rider. Het brute vermogen van de Twin Cam 103 krachtbron komt los op de geruststellende harde klappen uit de gedraaide uitlaatpijpen die uitkomen in een 2-in-1 demper. De vering is ingesteld op dagelijks gebruik en strakke handling, terwijl de dubbele rempartij zorgt voor uitstekend remvermogen. De nieuwe, instelbare zadel- en stuurverhogers zorgen voor een nog betere zit voor nog meer rijders. De ruime keuze aan Genuine Motor Accessoires biedt eindeloze mogelijkheden voor zelfexpressie, zodat iedere rijder zijn eigen look kan kiezen en uitdragen.Sportster SuperLow 1200T 
Harley-Davidson opent de deur naar touring-avonturen weer een stukje verder met de introductie van de nieuwe SuperLow 1200T, een motorfiets die een smal frame combineert met essentiële touring-kenmerken en het vermogen om ver voorbij de horizon te rijden. Een afneembaar ruitje, afsluitbare zadeltassen en Michelin® Scorcher™ 11T tour-banden zijn standaard. Bevestigingspunten voor afneembare accessoire-rekken en rugsteunen maken customizen nog makkelijker. De ergonomie van het zadel en de bedieningselementen zorgen voor nog meer rijcomfort op lange afstanden. De SuperLow 1200T komt met de grote jongens mee dankzij het vermogen van het 1200cc Evolution V-Twin motorblok. Bovendien weegt de motor 53.5 kg minder dan de lichtste Harley-Davidson Big Twin touring-motorfiets, waarmee hij de lichtste touring-machine in onze line-up is. De afwerking is premium Harley-Davidson, met aluminium wielen, optioneel two-tone kleurenschema en meer dan genoeg hoogglanzend chroom. 
Street Bob Special Edition
De nieuwe Street Bob® Special Edition, een custom model dat zijn oorsprong vindt in de gestripte en pure essentie van een Big Twin Street Bob, is in 2014 terug met een hele reeks nieuwe, opvallende features die Harley-rijders overal ter wereld nog meer power en stijl opleveren. Geïnspireerd op het Harley-Davidson Factory Customization programma, is deze nieuwe motorfiets alleen beschikbaar in geselecteerde markten, waaronder die in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 
De Street Bob Special Edition legt de lat voor Harley-Davidson customization weer een stukje hoger. Hij is flink aangepakt met het krachtige 1690cc motorblok, 5-spaaks gegoten wielen en een unieke two-tone lakafwerking met graphics. Het toegevoegde, altijd populaire en stijlvolle 
Badlander® tweepersoons zadel, de vooruit geplaatste bedieningselementen en het drag-stuurtje geven deze ruige bobber een nog ruiger smoelwerk, voor rijders die de pure essentie van motorrijden waarderen. 

Het nieuwe model behoudt alle belangrijke stijlkenmerken van de gestripte Big Twin, waaronder het gechopte achterspatbordje, Fat Bob® brandstoftank en volledig zwarte krachtbron. Bekijken we de features stuk voor stuk, dan beginnen we met split 5-spaaks gegoten aluminium wielen, afgewerkt in het zwart met contrastgeslepen highlights. Een plat drag-style stuurtje vervangt het standaard mini-apehanger stuur en geeft de bike een lagere lijn, terwijl het tweepersoons Badlander zadel het standaard solozadeltje vervangt voor een soepele, cleane lijn van brandstoftank tot achterspatbord. 


Over Harley-Davidson Motor Company
De Harley-Davidson Motor Company bouwt zware custom-, cruiser- en touringmotoren en levert een compleet gamma van Harley-Davidson-motoronderdelen,  -accessoires, -motorkleding en aanverwante artikelen, aangevuld met algemene H-D merchandise. Ga naar www.harley-davidson.com voor meer informatie.

No comments:

Post a Comment