Monday, 3 March 2014

EUROPEES DEBUUT NIEUW AMERIKAANS MOTORFIETSMERK EBR TIJDENS MOTORDAYS IN ROME

EUROPEES DEBUUT NIEUW AMERIKAANS MOTORFIETSMERK EBR TIJDENS MOTORDAYS IN ROME

Introductie EBR 1190RX
Italiaans team verantwoordelijk voor deelname EBR aan Superbike
1190RS race replica aan de basis van Superbike motor
EBR 1190RS Race Replica te zien tijdens MotorDays


Alkmaar, maart 2014 - Erik Buell Racing (EBR), de Amerikaanse fabrikant van supersport motorfietsen, presenteert zich van 6 tot en met 9 maart voor het eerst officieel aan het publiek in Europa tijdens de Motordays in Rome. De 200 m2 grote stand van EBR Europe met nummer A2 is te vinden in Pavillon 4. 

In oktober 2013 lanceerde EBR USA de 1190RX op de American International Motorcycle Expo in Orlando; kort daarna is EBR Europe opgericht, onder leiding van Managing Director Edwin Belonje en werd begonnen met het opzetten van het Europese distributienetwerk.
EBR 1190RX

Op de EBR-stand in Rome zullen 8 EBR-motorfietsen worden getoond: 6 RX-modellen in de kleuren Galactic Black, Racing Red en RX Strike Yellow en een RS in de kleur Carbon Black. Daarnaast toont EBR een Race Replica van de RS om de sportachtergrond van EBR te benadrukken.


De EBR 1190RX,  het eerste model van EBR dat naar Europa komt, weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert maar liefst 185 pk en heeft een koppel van 138 Nm. De brede koppelkromme van de 1190RX resulteert in overvloedig vermogen in elke versnelling en de 21 standen van het tractiecontrolesysteem zorgen ervoor dat dat vermogen onder alle omstandigheden op de weg kan worden gebracht. Het baanbrekende ontwerp van de motor en EBR’s op de racerij geïnspireerde handlingprestaties worden gecombineerd met een fraaie styling en een uitstekende aerodynamica waardoor de 1190RX de strijd met iedere concurrent aan kan. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings naar wens beïnvloeden, zoals de tractiecontrole, en het voorziet in tal van andere functies, zoals prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose. Tevens toont EBR de 1190RS Race Replica, het type waarmee EBR veel successen in de Amerikaanse AMA-motorsportseries heeft geboekt.


De eerste EBR sportmotoren zullen in maart bij de Europese EBR-dealers in de showroom verschijnen.


Dealer netwerk

“Sinds eind vorig jaar is EBR Europe druk bezig met de voorbereidingen van de marktlancering van EBR in Europa en de MotorDays in Rome vormen een prima aanleiding om EBR op ons continent te introduceren,” zegt Edwin Belonje. “Italië, het moederland van de sportmotoren, en het tijdstip vlak voor het motorseizoen waren twee belangrijke redenen om te kiezen voor de MotorDays in Rome. Niet alleen om het publiek kennis te laten maken met EBR maar ook om Italiaanse motordealers in de gelegenheid te stellen hun interesse in een mogelijk officieel dealerschap kenbaar te maken.”

EBR in Superbike

Dat het EBR op alle fronten menens is blijkt ook uit de deelname aan het Superbike Wereldkampioenschap. EBR was met de 1190RS en coureur Geoff May de afgelopen jaren succesvol in het Amerikaanse AMA-kampioenschap. In 2014 zal EBR met twee motoren aan het volledige Superbike kampioenschap deelnemen, met als coureurs Geoff May en Aaron Yates. De inzet van Team Hero EBR in de Superbike staat onder leiding van Team Manager Giulio Bardo. Team-eigenaar van het professionele Italiaanse motorteam is Claudio Quintarelli.

MotorDays Roma

Vier dagen lang zullen de zalen van Fiera Roma het decor vormen voor een ultieme beleving van motorfietsen, scooters en andere gemotoriseerde tweewielers, waar fabrikanten, dealers en gepassioneerde liefhebbers elkaar kunnen treffen. Een ideaal platform voor EBR om zich te presenteren. “Ik hoop veel geïnteresseerde motorrijders en dealers te mogen verwelkomen op onze stand,” sluit Belonje af.

No comments:

Post a Comment