Friday, 21 February 2014

VROUWELIJKE MOTORRIJDERS ZIJN GELUKKIGER IN DE LIEFDE EN HEBBEN BETER SEKSLEVEN DAN NIET-MOTORRIJDSTERS

VROUWELIJKE MOTORRIJDERS ZIJN GELUKKIGER IN DE LIEFDE EN HEBBEN BETER SEKSLEVEN DAN NIET-MOTORRIJDSTERS


Rijswijk/Alkmaar, 20 februari 2014 – Vrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek in opdracht van Harley-Davidson. Het onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig het gevoel van vrijheid en zelfexpressie van motorrijden beleven, meer zelfvertrouwen hebben. Het resultaat: ze zijn gelukkiger met hun relatie en hun seksleven dan vrouwen die niet regelmatig de motor beklimmen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.029 vrouwelijke motorrijders in de Verenigde Staten.Uit het onderzoek blijkt dat 37 procent van de motorrijdende vrouwen zich altijd gelukkig voelt, tegenover slechts zestien procent van de niet-motorrijdende. Ook in bed blijken motorrijdende vrouwen beter op stoom: 27 procent voelt zich zeer sexy, tegenover zeven procent van de vrouwen die niet motorrijden. Ook qua zelfvertrouwen zijn het de motorvrouwen die beter scoren: 35 procent van de rijdersters voelt zich altijd zelfverzekerd, tegenover achttien procent van de niet-rijdersters. Opvallend is verder de grote rol die de motor speelt in het leven van de vrouw. Zo geeft meer dan de helft (53 procent) aan dat de motor een essentiële rol speelt in hoe gelukkig zij zich voelt. Het is zelfs zo dat bijna drie kwart van de vrouwen er zeker van is dat hun leven erop vooruitgegaan is sinds ze met motorrijden zijn begonnen.

Niet alleen zelfverzekerd op de weg

Een motor versterkt niet alleen de band die een vrouw heeft met de weg, maar ook die met haar partner. Zestig procent geeft aan zeer tevreden te zijn over de communicatie met haar wederhelft. Dit tegenover 38 procent van de vrouwen die nooit op een motor rijdt. Ook in bed halen motorrijdsters een ronkende score – 51 procent is zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 procent van de niet-rijdsters. En tuurlijk: stress is een slechte basis voor een relatie.

“Het is duidelijk dat de motor voor vrouwen veel meer betekent dan alleen vrijheid. Het rijden op bijvoorbeeld een Harley heeft ook een positieve invloed op allerlei andere factoren in het leven. Zo geeft bijvoorbeeld 34 procent van de motorrijdende vrouwen aan minder gestrest te zijn nadat ze is begonnen met rijden”, zegt Steven Fröhlich, Marketing Manager Benelux bij Harley-Davidson. “Het blijkt eens te meer dat rijden op een motor een perfect middel is om stress kwijt te raken. Dat verklaart misschien ook waarom vijftig procent van de motorrijdsters zeer tevreden is met hun relatie, vrij van stress.”

Over het onderzoek

De Harley-Davidson Female Riders Survey is uitgevoerd door internationaal onderzoeksbureau Kelton. Hiervoor zijn 1.013 Amerikaanse vrouwen ondervraagd, die soms of regelmatig motorrijden, en 1.016 Amerikaanse vrouwen die nooit motorrijden. Er is gebruik gemaakt van een e-mailuitnodiging en een online enquête.No comments:

Post a Comment