Friday, 28 February 2014

Triumph Triples On Tour: The Real Deal


Triumph Triples On Tour: The Real Deal

Voor èchte motorrijders is het allang geen nieuws meer dat er maar één merk al jaren ervaring heeft met het bouwen van driecilinders. Triumph Motorcycles heeft al sinds decennia een complete line-up met deze motorblokconfiguratie en wordt algemeen beschouwd als het echte driecilindermerk. 


Waar het gaat om motorblokken met karakter, een prachtige sound en de ideale mix van vermogen en koppel, is Triumph de onbetwiste autoriteit. Niet in de laatste plaats doordat deze “Triples” in het best sturende totaalpakket gemonteerd zijn! Voor iedereen die wil kennismaken met onze motoren gaan we tussen 22 maart en 20 april 2014 met de “Triumph Triples On Tour”, langs de officiële Triumph Motorcycles Dealers in Nederland.

Het oer-Britse motormerk Triumph liet in 1965 al het eerste prototype van de driecilinder zien en kwam in 1968 met de beroemde  750 cc Triumph T150 (Trident). Achteraf gezien was het heel logisch dat onze technici op het concept van de driecilinder uitkwamen, we hadden namelijk geleerd dat bestaande tweecilinders met 650 cc te weinig power leverden om de concurrentie voor te blijven, waarop, geheel in de geest van die tijd, er gewoon naar een extra cilinder werd gekeken.  Al snel werd de nood een deugd, de Triple bleek het ideale concept en al in 1970 wonnen we er de eerste TT op het Isle of Man. Een kunstje dat dat de 750cc driecilinder met de bijnaam “Slippery Sam” maar liefst vijf jaar op rij zou herhalen. Ook brak de driecilinder alle snelheidsrecords in 1970 op Daytona.  De markt voor de driecilinder was geboren en sinds die tijd volgden vele modellen met een Triple, waardoor we het concept steeds verder konden verfijnen. In de basis is het triple-concept echter nauwelijks veranderd.
 Direct na de wederopstanding in 1990, kwam Triumph weer op de markt met de iconische driecilinder en hebben we deze geëvolueerd tot wat hij nu is. Na al die jaren kunnen we dan ook zonder enige valse bescheidenheid zeggen dat niemand anders dan Triumph Motorcycles hèt echte driecilindermerk is! Onze 45 jaar aan Triple-ervaring zorgt ervoor dat de Street Triple, Speed Triple, Tiger 800, Explorer 1200, Daytona 675 en Trophy een veel beter gevoel, veel meer power, veel betere stuureigenschappen en vooral veel meer originaliteit aan boord hebben.
Tussen 22 maart en 20 april 2014 kunnen alle motorrijders tijdens de “Triumph Triples On Tour” ontdekken hoe het origineel rijdt. Kijken, zitten, voelen, rijden op de echte Triples, zodat je zelf kunt zien en voelen maar dat er maar één merk is waar de Triples geboren, opgegroeid en volwassen geworden zijn.


De Triumph Triples:
De totale line-up 2014 van Triumph modellen uitgerust met een driecilinder zijn: 
Street Triple 675 & Street Triple 675R: De ideale naked voor elke motorrijder
Speed Triple 1050 & Speed Triple 1050 R: De grondlegger van het SuperNaked segment
Tiger 800 & 800XC: De beste allroad; praktisch & veelzijdig, gecombineerd met verslavend rijgedrag
Explorer 1200 & Explorer 1200 XC: Wereldreiziger zonder grenzen
Daytona 675 & Daytona 675R: Super Supersport, haalt het beste uit de rijder naar boven
Trophy SE: De Britten hebben niet voor niks het toeren uitgevonden
Rocket III Touring & Roadster:  2300 cc, voor wie de grootste wilNo comments:

Post a Comment