Saturday, 1 February 2014

Harley-Davidson liefhebber met motor en al begraven


Harley-Davidson liefhebber met motor en al begraven
 De plexiglas kist met daarin het stoffelijk overschot van Billy Standley én zijn favoriete Harley-Davidson wordt in het graf getakeld. 

Een 82-jarige motorfanaat uit de Amerikaanse staat Ohio had bij zijn overlijden maar één wens: begraven worden met zijn Harley-Davidson na een laatste rit naar het kerkhof. In het bijzijn van vrienden en familie en een stoet motorrijders werd hij gisteren ter aarde besteld.De 82-jarige Billy Standley werd gisteren begraven in Mechanicsburg, Ohio. 

Gekleed in zijn oude leren jack, met helm en zonnebril werd Billy Standley al zittend op zijn '67 Harley-Davidson Electra Glide naar het kerkhof gebracht. Standley, die afgelopen zondag aan longkanker overleden is, was tijdens de rit zichtbaar door het transparante plexiglas. Zelfgemaakte doodskist met daarin plaats voor hem en zijn geliefde Harley-Davidson


De voormalige rodeorijder was vijf jaar geleden al begonnen met de voorbereidingen voor zijn unieke begrafenis en kocht daarvoor drie stukken grond naast het graf van zijn vrouw Lorna. Daardoor zou er genoeg plaats zijn voor zijn aparte doodskist.


Zijn zonen Pete en Roy hielpen bij het maken van de kist uit plexiglas en verstevigden de bodem met hout en metaal. Om ervoor te zorgen dat de overledene tijdens zijn laatste rit niet zou omvallen, werd zijn lichaam verstevigd met een metalen beugel en vastgegespt. "We've done personalization … but nothing this extreme," aldus Tammy Vernon, van Vernon Funeral Homes. Standley zou de kist vijf jaar lang in de garage bewaren en laten zien aan iedereen die geïnteresseerd was. 'Hij was er trots op', aldus zoon Roy. 

Billy op zijn '67 H-D Electra Glide

De familie geeft toe dat de rit, begeleid door vele motorrijders, naar het kerkhof, waarbij het lichaam voor iedere passant zichtbaar was, voor sommigen choquerend kan zijn geweest. Maar ze wilden koste wat kost de laatste wens van hun vader in vervulling laten gaan.

Billy Standley in zijn jonge jaren


De hemelse rit van Standley wordt gemaakt op een custom painted H-D Electra Glide uit 1967, gekleed in zijn oude leren jack, compleet met witte helm en oude stofbril, en met de handen aan het stuur.


No comments:

Post a Comment