Thursday, 9 January 2014

Kawasaki "J” concept

Kawasaki "J” concept Tijdens de afgelopen Tokyo Motor Show, met als thema “Compete and Shape a new Future”, liet Kawasaki een aantal verrassende en nieuwe concept voertuigen zien van Japanse fabrikanten. Leidend daarin was Kawasaki Heavy Industries (KHI) met de onthulling van diverse op de toekomst gerichte technologieën, waarbij de focus lag op milieu, persoonlijk vervoer en efficiency. 
De combinatie van deze technologieën werd weergegeven in het “J” concept. Fantasierijk en vooruitkijkend in de toekomst van persoonlijk vervoer. Het J concept een verkent nieuwe mogelijkheden van een plezierig, makkelijk, handig en aanpasbaar vervoersmiddel.“J is een mobiliteitssysteem voor de toekomst, dat zich aanpast naar behoeften. Van flexibel stadsverkeer tot sportief rijden. De onderscheidende kenmerken zijn het scherpe design en agressieve vormgeving, zoals we van de Kawasaki motorfietsen gewend zijn”, aldus de heer Shigehiko Kiyama, President KHI.   Verder haalde Kiyama nog de geavanceerde Kawasaki accu technologie naar voren, GIGACELL®, met een enorm hoge capaciteit.De comfort modus van het J concept zal een ontspannen rijpositie bieden voor in de stad, waarbij de bestuurder in het voertuig staat en het spoor van de twee voorwielen breder wordt gezet voor maximale stabiliteit. 
In Sport modus zal het spoor versmallen en de rijhouding sportiever worden, waardoor de bestuurder één wordt met het voertuig en optimaal kan rijden. Managing Director van Kawasaki Motors Europe, de heer Yasushi Kawakami, juicht de gedachten achter de “J”  en deze visie op een bimodaal transportplatform van harte toe: 
Hoewel dit nog een concept voertuig is, biedt het een verassend inzicht in de manier waarop diverse technologieën momenteel ontwikkeld worden bij KHI. Evenals alle Kawasaki fans wereldwijd, kijken we vol belangstelling uit naar de volgende stappen van onze fantasierijke ontwikkelaars bij KHI”. 

No comments:

Post a Comment