Monday, 20 January 2014

EBR EUROPE IN ALKMAAR

HOOFDKANTOOR EBR EUROPE IN ALKMAAR IN GEBRUIK GENOMEN
Europese organisatie van EBR Motorcycles krijgt gestalteAlkmaar, 20 januari 2014 - Erik Buell Racing (EBR), de Amerikaanse fabrikant van motorfietsen die gebruikmaakt van geavanceerde Amerikaanse technologie en de best mogelijke componenten en onderdelen, heeft in Alkmaar, Nederland, het Europese hoofdkantoor in gebruik genomen. Vanuit dit Europese bruggenhoofd zal EBR de promotie, marketing en distributie van EBR motorfietsen verzorgen. Tevens zal EBR Europe vanuit Alkmaar betrokken zijn bij de Europese races van het World Superbike Kampioenschap waarin EBR dit jaar met twee rijders aan de start zal verschijnen.


EBR lanceerde in oktober in Orlando de 1190RX en vlak daarna is EBR Europe, onder leiding van Edwin Belonje, begonnen met het opzetten van een Europees distributienetwerk. Deze nieuwe super sport motor voor de openbare weg stamt in directe lijn af van de EBR RS Super Bike.Hoofdkantoor EBR Europe in Alkmaar

Het Europese onderkomen heeft een totale oppervlakte van 450 m2. Naast diverse kantoren beschikt het gebouw ook over een werkplaats, een magazijn en trainingsruimtes. “We kunnen nu voortvarend verder met het opzetten van ons dealernetwerk in Europa, “ zegt Edwin Belonje, Managing Director van EBR Europe. “We zijn daar eind vorig jaar mee gestart en hebben diverse prospectdealers in Nederland, Engeland, België en Duitsland bezocht. De ontvangst was positief omdat EBR een onderscheidende positie in de markt in zal nemen. Ik verwacht in maart de eerste serieproductie motorfietsen te kunnen leveren.”


EBR 1190RX

De nieuwste Amerikaanse motorfiets weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert maar liefst 185 pk en een koppel van 138 Nm. De brede koppelkromme van de 1190RX verzekert berijders ervan dat overvloedig vermogen in elke versnelling voorhanden is en de 21 standen van het tractiecontrolesysteem zorgen ervoor dat dat vermogen onder alle omstandigheden op de weg kan worden gebracht. Het baanbrekende ontwerp van de motor en EBR’s op de racerij geïnspireerde handlingprestaties worden gecombineerd met een fraaie styling en wetenschappelijk bepaalde aerodynamica waardoor de 1190RX de strijd met iedere concurrent aan kan. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings naar wens beïnvloeden, zoals de tractiecontrole, en voorziet het in tal van andere functies, waaronder prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose.

EBR in Superbike

Dat het EBR op alle fronten menens is blijkt ook uit de aangekondigde deelname aan het Superbike Wereldkampioenschap. Niet zo vreemd omdat EBR afgelopen jaar en in 2012 in het Amerikaanse AMA-kampioenschap met Geoff May en de 1190RS ook al succesvol was.

In 2014 zal EBR met twee motoren aan het volledige Superbike kampioenschap deelnemen, met als coureurs Geoff May en Aaron Yates. Het Europese hoofdkantoor zal de deelname van het EBR-team promotioneel begeleiden voor de races in Spanje, Nederland, Italië en Engeland.

Geoff May: “Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van het EBR-team en ik kijk er naar uit om met deze fantastische machine aan het SBW 2014 deel te nemen. Ik heb er veel vertrouwen in.”

“Met de ingebruikname van het hoofdkantoor, de opstart van de productie in de Verenigde Staten, de komst binnen twee maanden in Europa van de eerste motorfietsen en de aangekondigde deelname van EBR aan de World Superbike kampioenschap is EBR nu serieus van start gegaan,” sluit Belonje af.
No comments:

Post a Comment