Monday, 16 December 2013

Twee Harley-Davidson zijspancombinaties vervullen Kerstwens

Twee Harley-Davidson zijspancombinaties vervullen Kerstwens tijdens MAX Maakt Mogelijk Kerstdiner !

‘Voor het MAX Maakt Mogelijk kerstdiner zijn wij opzoek naar een Harley-Davidson met zijspan’ kwam de vraag bij ons binnen. Iets waar we uiteraard graag aan mee wilden werken.

(tekst en fotografie Madness Photography '13-Crew)


Zelf ben ik, sinds mijn dochtertje vijf jaar geleden geboren is, fervent zijspanrijder geworden, omdat het de enige manier is om je kind de geneugten van het motorrijden te laten ondervinden. Mijn dochter is helemaal idolaat van onze zijspancombinatie; een Jupiterbak die aan een H-D Sportster 1200 hangt. Ad Donkers, van LBS-Zijspantechniek, bouwde de combinatie tot een veilig en goed sturend geheel voor ons op, dus was hij de aangewezen persoon om de tweede combinatie te rijden.


Inpakken voor het verrassingseffect


Samen met Ad op de foto

De zijspannen staan klaar
 voor de Grote Kerk in Den Haag

Aldus togen we gisteren op een gure, winterse avond naar de Grote Kerk in Den Haag, waar de opnames voor het MAX Maakt Mogelijk Kerstdiner werden gemaakt. De Harley-Davidson zijspannen parkeerden we aan de zijkant van de kerk, en pakten ze met een paar grote doeken nog even voor de zekerheid in, zodat de arriverende bezoekers ze nog niet konden zien. Daarna eerst veel koffie om ’n beetje warm te worden. De Grote Kerk zag er al schitterend uit met mooi gedekte tafels en versieringen.  

‘MAX Maakt Mogelijk organiseert ieder jaar een kerstdiner voor eenzame ouderen, tijdens dit kerstdiner laten wij wensen uitkomen en treden verschillende artiesten op. Dit jaar vindt het kerstdiner vandaag, op zondag 15 december, plaats in de Grote Kerk in Den Haag en willen wij ruim 300 ouderen een mooie avond bezorgen,’ zo wordt ons uitgelegd.


Tijdens het MAX Kerstdiner in de Grote Kerk

‘Voor het MAX Maakt Mogelijk kerstdiner waren wij zoals gezegd op zoek naar een Harley-Davidson met een zijspan. Wij hebben een wens ontvangen voor mevrouw Coort (54 jaar) en mevrouw v/d Hoek (35 jaar). Deze vrouwen wonen ongeveer zeven jaar in een wooninstelling door hun ziektes. Mevrouw Coort heeft spierdystrofie, hierdoor zijn  bij haar een arm en been geamputeerd en mevrouw v/d Hoek heeft een hersentumor. Mevrouw Coort en mevrouw v/d Hoek zijn goede vriendinnen geworden en delen dezelfde wens: rijden op een Harley-Davidson!
Doordat mevrouw Coort niet achterop een Harley-Davidson kan plaatsnemen, zijn wij op zoek gegaan naar een Harley-Davidson met zijspan. Op deze manier kunnen beide dames de motor rit in een zijspan meemaken. Wij zijn daarom enorm dankbaar dat jullie ons kunnen helpen bij deze wens en de droom van mevrouw Coort en mevrouw v/d Hoek kunnen waarmaken!’Op de motoren worden camera's bevestigd om onderweg 
de gezichten van de dames te kunnen filmen


Na de aankondiging worden beide dames naar buiten gebracht, sprakeloos kijken ze naar de zijspannen, hun gezichten spreken boekdelen en zichtbaar zijn de emoties aanwezig. Komt het door ons of de motoren? We vermoeden de combinatie. Ik geef beide een lekkere warme leren H-D jas, bijbehorende handschoenen en een mooi gespoten H-D helm en warm aangekleed zijn de meiden klaar om hun langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Deskundige verplegers helpen de dametjes in te stappen, contact aan en ronkend komen de V-Twins tot leven. “High Five” roept mevrouw Coort enthousiast als we de eerste meters gaan maken.


Ad Donkers, LBS-Zijspantechniek

Onno Wieringa, Madness Photography

Deskundig verplegend personeel helpt de dames bij het instappen 


"High Five!"

En daar gaat ie dan, 

achter de camera-auto aan op weg!

We rijden langs de Grote Kerk en duiken het centrum van Den Haag in. We volgen de camera-auto van waaruit leuke rij-shots worden gefilmd, terwijl het geluid van de twee H-D’s mooi door de straatjes galmt. Het is de minst ideale route, met veel verkeersdrempels en nauwe klinkerwegen, waar de dames zichtbaar veel pijn hebben. Maar daar laten ze niets van blijken, ze schreeuwen en zwaaien naar elkaar, naar ons en naar de vele voetgangers die vrolijk terugzwaaien. Met zwaar Limburgs accent roept mevrouw Coort herhaaldelijk “Oh wat mooi, wat is dit prachtig!” en bij elke stop wordt steevast een High Five uitgewisseld. Ondanks de koude wind zit ze glunderend naast me in het bakkie en geniet van de rit. Al veel te snel zijn we weer terug bij de kerk.
Maar, dit is geen wens vervullen, zo vinden Ad en ik, en bieden de dames aan om, zodra het in het voorjaar weer wat warmer is, een mooie lange rit door het Zuid-Limburgse landschap te maken. “We halen jullie in ’t voorjaar op, zoeken mooie, rustige en vlakke wegen uit, we zetten de zon aan en dan kunnen jullie echt lekker genieten van een mooie rit,” zo beloven we en onder de klanken van een prachtconcert van Rob de Nijs nemen we afscheid.


Terugkomst bij de Grote Kerk

De presentator vraagt de dames hoe de rit was

Mevr. Coort, ik zei de gek, mevr. v/d Hoek en Ad Donkers

De uitzendingen zijn op 23 en 24 december, 17:35 uur, Nederland 2.
Binnenkort alle foto's op onze website www.madnessphotography.eu 

Wat is het toch vaak eenvoudig om een wens te vervullen, om even iets goeds te doen voor je medemens. Gelukkig hebben motorrijders hun hart op de goede plaats. Veel Toy Runs, de Egg Run, liefdadigheidstoertochten, bezoekjes aan ziekenhuizen en instellingen, ritten met gehandicapten, noem maar op; bijna elke motorrijder die ik ken doet wel eens mee aan zoiets. Kijk zelf ook eens rond wat jij kunt betekenen, er is altijd wel iemand in de buurt die graag eens een ritje zou willen maken. Wacht niet tot het je gevraagd wordt, maar neem zelf eens het initiatief. Zoals gezegd, het kost vaak heel weinig moeite en je kunt er iemand zo vreselijk blij mee maken!      

No comments:

Post a Comment