Monday, 2 December 2013

Kawasaki shows Supercharged Engine

Kawasaki onthult een Supercharged motorblok

Tijdens de 43e editie van de Tokyo Motor Show liet Kawasaki een aantal verassende en nieuwe concepten zien. Een daarvan is een nieuw Supercharged motorblok. 


Het nieuw ontwikkelde Supercharged motorblok komt voort uit jarenlange en wereldwijde ervaring van Kawasaki in de luchtvaart. Kawasaki heeft een lange geschiedenis in de ontwikkeling en productie van technologieën, waaronder gasturbine motoren. Deze kennis en ervaring vormt de inspiratie voor het ontwikkelen van Kawasaki’s eerste Supercharged motorblok welke volledig ‘binnenshuis’ geproduceerd kan worden.

De basis van een Supercharged motorblok wordt gevormd door de turbinebladen welke bestand moeten zijn tegen extreme temperaturen en trillingen, terwijl ze met een zeer hoge snelheid ronddraaien. Met de ontwikkeling van de combinatie van zowel de Supercharger én het motorblok, wordt het mogelijk om een ongekend efficiënt werkend Supercharged motorblok te maken voor motorfietsen.

Ondanks dat het Supercharged motorblok nog in de conceptfase is, geeft het model een duidelijke visie en focus weer van de Kawasaki Groep op de toekomst.
In de motorfietsen wereld, is Kawasaki van plan om te blijven zorgen voor interessante en innovatieve nieuwe motoren. Blijf Kawasaki dan ook volgen. Ook in de toekomst!

No comments:

Post a Comment