Tuesday, 3 December 2013

HOCO Parts nieuws: Heidenau Snowtex biedt grip op winterweer


Winterbanden voor Motorfietsen:
Heidenau Snowtex biedt grip op winterweer


De meeste motorbanden zijn zomerbanden. De gekozen rubbersamenstelling biedt goede grip en een goede levensduur zolang het niet te koud wordt. Bij lage temperaturen wordt dat rubber echter te hard, waardoor de grip terugloopt. Wie 's winters motor rijdt, is daarom beter af met de speciale ‘Snowtex’ winterbanden van Heidenau.

In de autowereld is het heel gewoon om winterbanden te monteren. In de motorwereld zie je dit fenomeen bijna niet. Motorrijders zetten hun motor 's winters vaak op stal. Voor veel bandenfabrikanten is het aantal motorrijders dat 's winters doorrijdt dan ook te gering om er speciale banden voor te ontwikkelen. Maar er is één uitzondering: Heidenau. Deze Duitse fabrikant biedt met de speciale ‘Snowtex’-banden de oplossing voor doorrijders. 


Winterbanden verplicht.
Heidenau maakte ooit deel uit van het grote Pneumant bandenconcern. Nadat het zelfstandig werd heeft Heidenau zich onder meer gespecialiseerd in de fabricage van scooterbanden. Dankzij de een unieke combinatie van een hoog draagvermogen en een lange levensduur werden die favoriet bij posterijen in een groot deel van Europa. En omdat posterijen ook 's winters post rond brengen, heeft Heidenau al sinds jaar en dag een speciale lijn ‘Snowtex’ winterbandenlijn voor scooters. Dat gamma werd enkele jaren geleden uitgebreid met winterbanden voor motorfietsen, toen de Duitse wetgeving werd veranderd. In Duitsland is het sinds 2006 voor alle gemotoriseerde voertuigen verplicht om met "bij de weersomstandigheden passende banden" te rijden. Dat betekent dat je bij koud weer en bij sneeuw alleen met winterbanden de weg op mag. Rijd je toch op zomerbanden, dan riskeer je een boete van 40 tot 80 euro, terwijl verzekeringen bij een ongeval een uitkering kunnen weigeren. 

M+S
Heidenau winterbanden bieden veel betere grip bij koud en nat weer dan gewone winterbanden dankzij een rubbersamenstelling die ook bij lage temperaturen soepel blijft en die daardoor goed hecht aan het asfalt. Dankzij een hoog percentage silica bieden deze banden bovendien uitstekende grip op nat asfalt, terwijl dit samen met het relatief open M+S- zelfs in de sneeuw voor aanmerkelijk betere tractie zorgt. Daarmee onderscheiden deze Snowtex M+S banden zich behoorlijk van de M+S-banden van andere fabrikanten. Banden mogen het M+S-logo namelijk voeren als ze een zeer open profiel hebben. Dat open profiel is doorgaans echter bedoeld om grip te bieden in off-road omstandigheden, maar dat wil nog niet zeggen dat ze geschikt zijn om als winterband te dienen. Daarvoor is een speciale wintercompound nodig, zoals de Heidenau die heeft. 

Uitgebreid Snowtex gamma
In de afgelopen jaren heeft Heidenau hard gewerkt om het winterbanden programma uit te bereiden. Er zijn nu niet alleen banden voor lichte allroads, maar ook voor diverse andere motorfietsen. Heidenau winterbanden zijn verkrijgbaar via de beter gesorteerde motorbedrijven. 


Voordelen Heidenau motor- en scooter winterbanden:
- Betere grip bij koud en nat weer
- Betere tractie en stabiliteit bij sneeuw
- Kortere remweg
- Gunstig geprijsd

Informeer voor de juiste maten en prijzen bij uw dealer. Kijk voor meer informatie op www.hocoparts.com of op www.facebook.com/hocopartsnews 'Like' Hoco Parts en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

No comments:

Post a Comment