Thursday, 5 December 2013

EBR MOTORCYCLES START PRESENTATIERONDE IN EUROPA


NIEUW MOTORFIETSMERK EBR MOTORCYCLES START PRESENTATIERONDE IN EUROPA 
Eerste reacties van dealers en publiek op EBR 1190RX overweldigend positief


Alkmaar – In aanloop naar de marktlancering in maart 2014 is de eerste EBR 1190RX in Europa gearriveerd en maakt de sportmotor een promotour door belangrijke landen in Europa. In Nederland, België en Engeland hebben geïnteresseerde motorfietsbedrijven al kennis kunnen maken met de EBR 1190RX. Edwin Belonje, directeur EBR Europe, is zeer tevreden over de reacties op de nieuwe EBR 1190RX. Teneinde ook de reacties van het publiek op de EBR te peilen was de motor enkele dagen tijdens een belangrijke tentoonstelling in Rotterdam te zien.

De nieuwe Amerikaanse supersportmotor van EBR werd getoond op de stand van Pietersen US Cars & Bikes, gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s en motoren. “Onze aanwezigheid in Rotterdam was louter bedoeld om de mening en reacties van het publiek te peilen, en die geven veel vertrouwen voor de toekomst,” zegt Edwin Belonje. “De uitkomst van het eerste publieksonderoek is dat de EBR 1190RX een welkome aanvulling is voor het segment van de sportmotoren. De innovatieve kwaliteiten van EBR zijn onderscheidend in de markt en betekenen dat de 1190RX een interessant alternatief is voor een specifieke doelgroep.”

EBR 1190RX

Het baanbrekende ontwerp van de straatlegale, high-performance motorfiets is afgeleid van EBR’s 1190RS Super Bike racemotor en de 1190RX beschikt over tal van features die hem in het competitieve segment van de sportmotoren zeer concurrerend maken. Hij weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert maar liefst 185pk en een koppel van 138 Nm. Het tractiecontrolesysteem beschikt over 21 standen. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings naar wens beïnvloeden, zoals de tractiecontrole, en voorziet het in tal van andere functies, waaronder prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose.


Edwin Belonje

EBR Europe

Inmiddels is de eerste EBR 1190RX in Europa aan een voorstellingsronde begonnen. Belonje: “Wij hebben de motor gepresenteerd aan geïnteresseerde motorfietsdealers in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Frankrijk, Italië en Spanje volgen daarna. De serieuze gesprekken zullen begin volgend jaar resulteren in officiële dealeraanstellingen.”

De eerste EBR motorfietsen zijn vanaf maart leverbaar.

No comments:

Post a Comment