Friday, 29 November 2013

SUPERSPORT MOTOR VAN EBR OP STAND VAN PIETERSEN


NIEUWE AMERIKAANSE SUPERSPORT MOTOR VAN EBR OP STAND VAN PIETERSEN US CARS & BIKES TIJDENS AUTOSALON ROTTERDAM
Opzienbarende EBR 1190RX Sportmotor van Eric Buell Racing te zien op zondag en maandag


Rotterdam, 29 november 2013 – Vorige maand heeft Eric Buell Racing de langverwachte sportmotor, de EBR 1190RX, onthuld op de American International Motorcycle Exposition (AIMExpo) in Orlando, Florida. Deze straatlegale, high-performance motorfiets is afgeleid van EBR’s 1190RS Super Bike racemotor en beschikt over tal van features die hem in het competitieve segment van de sportmotoren zeer concurrerend maken. De EBR 1190RX is tijdens de Rotterdamse Autosalon voor het eerst in Nederland te zien, op de stand van Pietersen US Cars & Bikes, de inmiddels vermaarde specialist voor Amerikaanse motorfietsen, zoals Harley-Davidson, Victory en Indian.Pietersen US Cars & Bikes

“De EBR past opvallend goed in onze showroom met uitsluitend Amerikaanse auto’s en motoren, en dus ook op de Rotterdamse Autosalon,” zegt Jaco Smith, directeur van Pietersen US Cars & Bikes. “ En net zoals dit event heeft ook ons bedrijf een nationale uitstraling. Vanuit heel Nederland komen motorliefhebbers naar onze Harley-Davidson showroom, waar ook modellen van Victory en Indian staan. Ik ben ervan overtuigd dat gezien de innovatieve kwaliteiten van EBR Motorcycles de producten onderscheidend zullen zijn in de markt en daardoor een belangrijke uitbreiding beteken voor een specifieke doelgroep.”

EBR 1190RX

De nieuwste Amerikaanse motorfiets weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert maar liefst 185pk en een koppel van 138 Nm. Maar weinig productiemotorfietsen hebben dit maximumkoppel ooit gerealiseerd. De brede koppelkromme van de 1190RX verzekert berijders ervan dat overvloedig vermogen in elke versnelling voorhanden is en de 21 standen van het tractiecontrolesysteem zorgen ervoor dat dat vermogen onder alle omstandigheden op de weg kan worden gebracht.

Het baanbrekende ontwerp van de motor en EBR’s op de racerij ge├»nspireerde handlingprestaties worden gecombineerd met een fraaie styling en wetenschappelijk bepaalde aerodynamica waardoor de 1190RX de strijd met iedere concurrent aan kan. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings naar wens be├»nvloeden, zoals de tractiecontrole, en voorziet het in tal van andere functies, waaronder prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose.EBR Europe

Tegelijk met de introductie van de 1190RX in de VS is er ook een Europese fabrieksvestiging geopend, EBR Europe, gevestigd in Nederland en onder leiding van Managing Director Edwin Belonje.

Belonje: “Het is een fantastische uitdaging voor mij om het beroemde merk Erik Buell Racing in Europa op- en uit te bouwen. De eerste gesprekken met dealers in Nederland, Engeland en Duitsland hebben al plaatsgevonden en waren veelbelovend. De aanwezigheid van de EBR 1190RX op de stand van Pietersen tijdens de Rotterdamse Autosalon betekent de start van een Europese tournee om de motor en het merk aan dealers en publiek te presenteren. En een prima gelegenheid om de reacties te peilen van bezoekers.”

De eerste EBR motorfietsen zullen vanaf maart leverbaar zijn.

No comments:

Post a Comment