Thursday, 7 November 2013

STEL Orthopedie in Vries.wint Ondernemingsprijs

De tweejaarlijkse Ondernemingsprijs Gemeente Tynaarlo is deze keer toegekend aan orthopedisch instrumentmakerij STEL Orthopedie in Vries.
 
Dinsdagavond 4 november mochten de genomineerden, New Nexus (Tynaarlo), Kompas (Zuidlaren) en Stel Orthopedie (Vries) via een slotpresentatie een gooi naar de begeerde titel doen.
In De Melkfabriek in Bunne, voor een bomvolle zaal met belangstellenden, maakte daarna de deskundige jury de uitslag bekend: "And the winner is, .... STEL Orthopedie uit Vries". Stel Orthopedie is ook partner in het landelijk befaamde project Motor Mobiliteit voor Gehandicapten en is onderdeel van het samenwerkingsverband Bewegingsvisie. De trotse eigenaar/directeur Jaap Hartsema mocht, toegejuicht door zijn enthousiaste supporters, de wisselprijs (de LAURA) in ontvangst nemen.Een terechte keuze, want Stel Orthopedie is in hoge mate innovatief bezig en verwierf landelijke (en internationale) faam en media-aandacht met een aantal opmerkelijke producten en projecten.
De vaak zeer creatieve oplossingen die hier bedacht worden voor mensen met mobiliteitsproblemen ontstijgen ver het gemiddelde wat op dit vakgebied geboden wordt.

Met een gedreven team van een tiental medewerkers worden cliënten uit de regio, maar ook van vér daarbuiten, geholpen met hun problemen en handicaps.
Ook veel topsporters, waaronder meerdere paralympiërs, zoeken hun heil bij Stel Orthopedie om op het allerhoogste niveau te kunnen meedraaien.
De kunstledematen (prothesen, orthesen, braces, correctiezolen, corsetten, etc) worden met zorg, vrijwel altijd op maat, voor de individuele gebruiker bedacht en gemaakt.
Zo levert bijvoorbeeld het in eigen huis ontwikkelde en vervaardigde mechanische grijpsysteem Free Lock ongekende mogelijkheden voor gehandicapte motorrijders en fietsers.
Orthopedische hulpmiddelen geven in veel gevallen mensen hun mobiliteit en zelfstandigheid terug en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het levensgeluk van de gebruiker.Stel Orthopedie is ook partner in het landelijk befaamde project Motor Mobiliteit voor Gehandicapten en is onderdeel van het samenwerkingsverband Bewegingsvisie.

No comments:

Post a Comment