Monday, 14 October 2013

Vriendendag TT Circuit groot succes!


Vriendendag TT Circuit groot succes!
Met een opkomst van meer dan 250 belangstellenden is de vijfde jaarlijkse bijeenkomst van de Vrienden van het TT Circuit een groot succes geworden. Nog niet eerder werd dit evenement zo druk bezocht. Na de opening door voorzitter Pieter Hofstra en “Mister TT” Jaap Timmer, in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Carry Abbenhuës van Assen, die zich spontaan als Vriend aansloot, werd een aantrekkelijk programma geboden, waarbij ook nieuws naar buiten werd gebracht. 

Foto: Nieuws in Assen

De aanwezigen kregen van de Asser wethouder Henk Matthijsse te horen dat er nog voor de TT van 2015 er een volledige nieuwe op- en afrit vanaf de A28 komt, speciaal voor het TT Circuit. Verder liet hij weten dat de bouw van het TT Instituut in november van start zal gaan. Deze nieuwe instelling, die in de directe omgeving van het circuit komt, moet het toonaangevende opleidingscentrum voor motorvoertuigentechniek in Nederland worden. “Daarnaast”, aldus wethouder Matthijsse, “wil de gemeente Assen het TT-Festival uitbouwen tot een “motorweek”, waar de echte liefhebber niet omheen kan.” Foto: Henk de Blouw

 De presentatie van Henk Matthijsse werd gevolgd door een uiteenzetting van commentator/presentator Corné Klijn over motorsport op TV. Hij hield de aanwezigen voor dat er achter de schermen druk wordt gewerkt om de beelden van de MotoGP races gedurende het gehele seizoen weer op een openbaar net te krijgen. Als geïnteresseerden noemde Klijn SBS, RTL en ook de nieuwe sportzender FOX. Volgens Corné is (jong) Nederlands talent cruciaal zodat de kijkers zich verbonden gaan voelen met de sport en een nieuwe generaties ook geprikkeld wordt om met de motorsport te beginnen.
Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit ging in op het thema van de Vriendendag, “Hoe sterk is de TT”. Volgens Oosterbaan is de TT ijzersterk. Hij benoemde daarbij enkele punten die maken dat de TT en het circuit deze benaming verdienen. “De aanwezigheid van het circuit en de evenementen maken dat er een economische spin off is van zo’n 100 miljoen euro op jaarbasis. Verder biedt het werkgelegenheid aan circa 2000 mensen in de directe en indirecte omgeving van het circuit.” Ook haalde Oosterbaan enkele sportieve zaken aan, zoals het unieke feit dat er sinds de invoering van het WK in 1949 jaarlijks een tellende race op het circuit is gehouden en dat start en finish al bijna 90 jaar dezelfde plek hebben. Oosterbaan wees de aanwezigen er op dat de accommodatie geheel in eigen bezit van de TT-organisatie is en dat daardoor gewerkt wordt aan continuering van evenementen in zowel de top- als de breedtesport. 
De boeiende dag voor de Vrienden van het TT Circuit kende ook het onderdeel “TT Insight”, waarbij oude en nieuwe bekenden uit de auto- en motorwereld, zoals onder meer Wil Hartog, Egbert Streuer, Bryan Schouten, Scott Deroue Joey Litjens, Dick van Elk en Priscilla Speelman verschillende onderwerpen belichtten.Wil noemde de rol van de KNMV, overheid en milieu organisaties in het beschikbaar hebben van circuits. Volgens hem is er in Nederland nog genoeg ruimte om nog meerdere circuits, vergelijkbaar met de Junior Track aan te leggen. Zonder aarzeling reageerde Bryan hierop dat er wel vier verschillende aangelegd zouden kunnen worden. Joey zou het liefst dagelijks met de coureurs trainen. Priscilla legde zelf uit dat sport en opleiding een belangrijke combinatie zijn. Door haar studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek ontdekte zij zelf dat haar spoiler op haar superkart te groot was voor het TT circuit. Door deze te verkleinen kon zij nog snellere rondetijden neerzetten.

Foto: Henk de Blouw

Naast het programma in het Media Centre van het TT Circuit konden een motorwegraceteam en een autoraceteam worden bezocht en werd er per bus een ronde over de baan gereden. In de ochtenduren deden tientallen deelnemers mee aan de toerrit voor auto’s en motoren over delen van voormalige TT circuits. 


Foto's Bert van Dalen

VIP kaarten voor 5000e Vriend

Hij was er verbouwereerd van, Jan Jeuring uit Odoorn. Zaterdagmorgen stond hij in het middelpunt van de belangstelling bij de Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Circuit. Jeuring werd in de afgelopen periode “Vriend” van het circuit en daarbij bleek dat hij als 5000ste lid was ingeschreven. Ten overstaan van ruim 250 andere vrienden werd hij zaterdag op het circuit in de bloemen gezet en ontving uit handen van voorzitter Pieter Hofstra van de Stichting Vrienden TT Circuit als welkomstgeschenk twee kaarten voor de SuperVIP ruimte bij de TT in 2014: een plek die alleen toegankelijk is voor belangrijke genodigden. “Ik had al kaarten besteld voor de Geert Timmerbocht, maar dit is natuurlijk geweldig”, liet Jeuring weten. 

Foto: Henk de Blouw

Dat deze speciale tickets goed terecht kwamen is duidelijk, want hij is een fervent motorrijder en een trouw bezoeker van de TT en andere evenementen op het circuit. “Ik heb me onlangs als Vriend aangemeld. Het is prachtig dat je op zo’n Vriendendag ook eens kunt kijken op plekken waar je anders niet komt.” Jeuring rijdt al sinds zijn achttiende jaar motor. 

Toen hij de afgelopen week op de hoogte werd gebracht dat hij was ingeschreven als 5000ste vriend, was hij net terug van een toerrit door het Sauerland. De 53-jarige internationaal tankwagenchauffeur ontving niet alleen twee VIP-kaarten voor de volgende TT, maar ook Vriendensponsor Hotel Van der Valk Assen had een cadeau voor Jan Jeuring in petto. Hij ontving een Live Cooking Buffet bon voor vier personen. 
Vrienden TT Circuit wil graag snel doorgroeien naar 10.000 Vrienden. Voorzitter Pieter Hofstra kondigde dit plan aan tijdens de Vriendendag; nadere bijzonderheden volgen binnenkort. De Stichting Vrienden TT Circuit behartigt jouw belangen, als liefhebber van auto- en motorsport, als bezoeker van het circuit en als gebruiker van het circuit. Hoe meer Vrienden, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen richting overheden, omwonenden en andere belangenorganisaties. En hoe meer jij kunt profiteren van speciale aanbiedingen. 
Mobiliseer je familie, collega’s buren en kennissen  maak ze Vriend, stuur deze mail door: op naar de 10.000 Vrienden! Aanmelden kan hier. 

Vrijwillige donaties

Wij zijn blij dat je lid bent van De Vrienden van het TT Circuit  en onze doelstelling onderschrijft.
Door je inschrijving zijn wij nog beter in staat om onze stem te laten te horen en de belangen van de auto- en motorsport te behartigen. Dit willen graag we blijven doen!Dit kunnen we doen dankzij onze trouwe donateurs en sponsors.
Je inschrijving en lidmaatschap als Vriend is gratis! Dat neemt niet weg dat we een vrijwillige bijdrage zeer op prijs zouden stellen. 

Indien je een vrijwillige bijdrage aan onze Stichting wilt geven, kun je dit doen door het over te maken naar rekeningnummer 48.76.98.118 t.n.v. Stichting Vrienden TT Circuit Assen bij de ABN Amro bank te Assen, onder vermelding van: Bijdrage 2013. 
Wij willen, net als jij, dat wij, nog lang kunnen blijven genieten van de auto- en motorsportevenementen op het TT Circuit.

Hoofdsponsoren:
  
Onze ambassadeurs: Jurgen van den Goorbergh - Wil Hartog - Robert Doornbos - Rintje Ritsma - Evert ten Napel  - Wim van de Camp - Jasper Iwema - Egbert StreuerOp het TT Circuit in Assen was zaterdag de jaarlijkse Vriendendag van Vrienden TT Circuit. Met een opkomst van meer dan 250 belangstellenden was dit een groot succes.

 

No comments:

Post a Comment