Thursday, 12 September 2013

RockabillyDay 2013 Belgium Photo's Online

Tekst & fotografie Madness Photography Crew

RockabillyDay 2013 België

Alle foto's van de RockabillyDay 2013 België staan nu Online op onze website www.madnessphotography.nl 
Klik hier voor de foto's: De organisatoren van RockabillyDay 2013 stonden er zelf weer versteld van, een massale opkomst, een prachtig mooie dag en de perfecte sfeer maakten deze editie van RockabillyDay weer een om nooit te vergeten!James, dé man achter het Belgische evenement RockabillyDay vertelt; “We hadden dit jaar op de RockabillyDay 2013 ruim vierhonderd (!) auto’s van voor 1965. Ruim 1000 motoren bezochten RockabillyDay 2013, waarvan de meeste Harley-Davidsons.”Voorafgaand aan de zondag van RockabillyDay 2013 werd op zaterdagavond een ‘Pub-Crawl’, een kroegentocht gehouden. James glunderend; “Die heel tof was! De betere Belgische rockabilly bands traden op zoals The Spuny Boys, The Akulas, The Hometown Gamblers, The Buckshots, The Revelaires, The Goon Mat en Burlesque Babes.


  
“RockabillyDay 2013 zelf was eigenlijk uitverkocht. Met leuke mensen in een leuke sfeer. Alles werd in goede banen geleid door 120 vrijwilligers. Het weer was top, ondanks de vooruitzichten, die waren heel anders!” “Sinds vorig jaar hebben we een team van 8 mensen die dagdagelijks met de voorbereidingen van RockabillyDay bezig zijn en dan nog een team van 8 mensen die het weekend zelf tot een goede sfeer brengen.” Dit zijn allemaal onbetaalde jobs waardoor RockabillyDay laagdrempelig kan werken met een entreeprijs van slechts 10 euro en 2 euro voor een drankje, inclusief gratis wc. Kom je met de wagen die van pre 65 is, kom je er gratis in, net als met een Harley of Café Racer. James: “We werken al dertien jaar met deze prijzen. Dit heeft ook te maken met ons succes denken we.RockabillyDay is bekend niet alleen om de vele mooie motoren en auto’s, maar ook om de grote retromarkt. Met alles aanwezig, van kappers tot kleding, en ook onderdelen tot zelfs volledige auto’s stond er te koop . Allerlei snufjes uit vervlogen tijden.  “Geen enkele van de 53 stands geeft een off day gehad, integendeel, ze waren allen heel tevreden!” Maar ook veel muziekliefhebbers komen er op af, om platen te kopen maar ook bands te zien en te horen als Little Roman & The Dirty Cats, The Wild Goners, Liptease & the Backstreet Crack Bangers, 
Voodoo Swing en de Tijuana Prison Band.Waarschijnlijk zal RockabillyDay moeten gaan uitkijken naar een nieuwe locatie, daar er een school komt op de plek die ze nu gebruiken.  Maar dat zullen ze tijdig laten weten aan de bezoekers op www.rockabillyday.beKijk voor de foto’s (600 stuks!) op www.madnessphotography.nl Klik hier om de zeshonderd foto’s van RockabillyDay 2013 te bekijken! 

No comments:

Post a Comment