Thursday, 19 September 2013

PROMINENTEN NEMEN DEEL AAN VRIENDENDAG TT CIRCUIT


PROMINENTEN NEMEN DEEL AAN VRIENDENDAG TT CIRCUIT

Henny Hemmes is één van de gasten/deelnemers bij de Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Circuit op zaterdag 12 oktober op het TT Circuit Assen. Henny Hemmes genoot in de jaren zeventig grote bekendheid als één van de weinige vrouwelijke autocoureurs. Zij reed in die tijd veel wedstrijden in Toyota en vooral Chevrolet Camaro. Henny Hemmes boekte successen in Nederland en ook op het circuit van Spa Francorchamps.Op zaterdag 12 oktober maakt Hemmes deel uit van “TT Insight”, een onderdeel van het dagprogramma waarbij gesprekken worden gevoerd met diverse bekende personen uit de motor- en autowereld. Henny Hemmes is momenteel binnen de autosportorganisatie KNAF actief als coördinator voor de vrouwelijke autocoureurs. Terwijl aan de samenstelling van “TT Insight” nog de laatste hand wordt gelegd, maakt ook één van de aanstormende vrouwelijke autosporttalenten, Priscilla Speelman, zeker deel uit van het forum dat onder leiding staat van dagvoorzitter Martin van Ellinckhuizen. Diverse aspecten van de auto- en motorsport zullen worden belicht. Verder is de organisator/promotor van de Dutch Supercar Challenge, Dick van Elk, één van de gasten in “TT Insight”. Deze vraag- en antwoordsessie, waarbij ook de aanwezigen in de zaal een rol hebben, is slechts één van de aantrekkelijke onderdelen van de Vriendendag.
 Een ander belangrijk onderdeel is een presentatie door de Asser wethouder Henk Matthijsse. Hij zal ingaan op toekomstige veranderingen met betrekking tot de omgeving van het TT Circuit en het TT Festival.
 Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit, zal ook een presentatie houden en daarbij ingaan op het thema van deze Vriendendag, “Hoe sterk is de TT”.
Deze onderdelen staan gepland voor de middag van zaterdag 12 oktober.

De Vriendendag wordt om 10.30 uur geopend door Pieter Hofstra, voorzitter van de Stichting Vrienden TT Circuit. In de ochtend is er een toertocht voor motorrijders en automobilisten, over een traject waarin een aantal oude TT Circuits in de route is opgenomen. Ook bestaat in de ochtend de mogelijkheid achter de schermen te kijken van een motorraceteam en een autosportteam. Verder worden er rondleidingen gehouden door de gebouwen van het TT Circuit en kan een bezoek worden gebracht aan een demonstratie van de NSF/Pocketbikes op de Juniortrack.

De Vriendendag op 12 oktober is uitsluitend bedoeld voor leden van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen. Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van het wereldberoemde TT Circuit Assen en nog geen “Vriend”? Word dan kosteloos vriend van het TT Circuit. Opgave kan via de website www.vriendentt.nl. Nu vriend worden en op 12 oktober al meedoen aan de Vriendendag. Het kan. Doe als 5000 anderen en word gratis Vriend van het TT Circuit Assen.

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen.


No comments:

Post a Comment