Wednesday, 7 August 2013

Roadtest Indian Chieftain 2014

Roadtest Indian Chieftain 2014 model

Door Onno “Berserk” Wieringa Fotografie Madness Photography / Indian Motorcycles

Vandaag heb ik de hele dag met de Indian Chieftain gereden. Een exclusieve wereldpremière, die ik met een handjevol collega journalisten mocht delen. Een ervaring die ik in Sturgis, South Dakota, tijdens de beroemde Sturgis Bike Week meemaakte en ik niet gauw zal vergeten. 

Volop genietend van de nieuwste Indian Chieftain, rijdend in Rapid City, SD.

Het uiterlijk van de Indian Chieftain is, net als de technische specificaties, duidelijk anders dan die van de twee andere nieuwe Indian modellen; de Indian Chief Classic en de Indian Chief Vintage. Zo zijn de iets steilere balhoofdhoek en het windscherm de twee belangrijkste zaken waarin hij verschilt, de ‘ harde’  zijkoffers niet te vergeten. Wel zijn alle modellen met hetzelfde Indian 111 inch Thunder Stroke uitgerust.


De Indian Chieftain rijdt vlot, stuurt lekker strak en is net als de twee andere modellen super smooth. De Indian Chieftain is de eerste productiemotor met een op de vork gemonteerde fairing met elektrisch verstelbare ruit. De ruit is 4 inch hoger te zetten, tijdens het rijden kan je ermee spelen door de eenvoudige bediening op het stuur. Het windscherm op de Chieftain doet z’n werk goed, geeft bescherming en nauwelijks turbulentie. De fairing van de Indian Chieftain heeft een bijzonder design, geïnspireerd op de oude Streamliner treinen van weleer. De in dezelfde stijl uitgevoerde ‘Quick Release’ koffers zijn op afstand elektrisch afsluitbaar en ruim van inhoud. Het 100 Watt audiosysteem geeft een mooie sound en is vanaf het stuur bedienbaar. 

Indian Motorcycles slogan; ' America's First Motorcycle' 
De Chieftain gefotografeerd met een bijpassende, patriottistische achtergrond

Door de iets steilere hoek van de voorvork, reageert de Indian Chieftain vlot op het stuur en je legt ‘m met gemak de bocht in. De grondspeling is ruim voldoende, de treeplanken zitten naar verhouding redelijk hoog op het frame van de Chieftain gemonteerd, wat wel tot consequentie heeft dat de benen redelijk ‘ actief’  met de knieën onder een hoek gepositioneerd zijn. Het zadel voelt goed, de zithouding is comfortabel en met de verstelbare ruit is het lang uit te houden op de Indian Chieftain.Een uitgebreid verslag van de Indian Chieftain volgt binnenkort.

Met dank aan Indian Motorcycles

No comments:

Post a Comment