Monday, 19 August 2013

HARLEY-DAVIDSON PROJECT RUSHMORE

HARLEY-DAVIDSON TRANSFORMEERT VOOR MODELJAAR 2014 DE TOURINGMOTORFIETS
Verder frisse re-styling van Fat Bob, nieuwe CVO Softail Deluxe en standaard ABS op Sportster-modellen

OXFORD (19 augustus 2013) – Vandaag presenteert Harley-Davidson de 2014 motorfietslijn, waaronder zeven Touring-, Trike- en Custom Vehicle Operations-modellen (CVO ™), die gevormd zijn door Project RUSHMORE, de klantgedreven ontdekkingsreis van Harley-Davidson, waarbij het fundamenteel verbeteren van elk facet van de rijervaring centraal stond. Als optelsom van een intens, vier jaar durend ontwikkelingsprogramma introduceert Project RUSHMORE technologie- en designverbeteringen die de lat voor touringmotorfietsen weer hoger legt, waaronder Bluetooth®-enabled Boom! Box-infotainmentsysteem met GPS-navigatie, Daymaker™ LED-koplampen, nieuw kuipwerk met Splitstream-luchtgeleiding en het Twin-Cooled™ High-Output Twin Cam 103™-motorblok. “Project RUSHMORE is een Harley-Davidson-productontwikkelingstraject dat van begin tot eind klantgedreven is”, vertelt Scott Habegger, Harley-Davidson Director of Motorcycle Planning. “Bij Harley-Davidson zeggen we graag dat we rijden met onze klanten en dat hebben we nu meer dan ooit waargemaakt. We hebben het echt samen gedaan en het resultaat is een serie uitzonderlijke nieuwe motorfietsen voor modeljaar 2014.” 

Overig nieuws van Harley-Davidson voor 2014 is de limited-production-fabrieks-custom CVO Softail® Deluxe, de gerestyled Dyna® Fat Bob® en de introductie van standaard-ABS (antilock braking system) op alle Sportster-modellen (behalve Iron 883™). Met aanvullende verbeteringen over de gehele lijn gaat Harley-Davidson 2014 in met de duidelijke ambitie om zijn positie als belangrijkste Amerikaanse motorfietsbouwer te heroveren. 

Project RUSHMORE

Harley-Davidson herijkt de verwachtingen van kilometervretende touringrijders dankzij Project RUSHMORE: inspanningen gedekt door duizenden kilometers op de weg en nooit eerder vertoonde hoeveelheden rijders- en medewerkersinput. Project RUSHMORE leidt tot verfijnde technologie, knallende performance en adembenemende styling die gezamenlijk de Harley-Davidson Touring- en Trike-motorfietsplatforms transformeren. De verbeteringen zijn onder te verdelen in vier door klanten bepaalde pijlers. 

Controle: het rijdersvertrouwen wordt gestimuleerd door de verbeterde LED- of dubbele halogeenverlichting, Reflex™-gecombineerd remsysteem met ABS, en de Twin-Cooled™ High-Output Twin Cam 103™- en High-Output Twin Cam 103™-krachtbronnen.

Infotainment: nieuwe Boom! ™ Box-infotainmentsystemen met kleurenscherm combineren kwaliteitsaudio, Bluetooth® connectivity, spraakherkenning, text-to-speech-technologie, GPS-navigatie en ondersteuning voor intercom- en CB-communicatie in een enkele module.

Gevoel: van de nieuwe Batwing-kuip met splitstream-luchtgeleiding tot en met het aangepaste passagierszitje: aerodynamica en ergonomie zorgen samen voor verbeterd comfort.

Styling: de vorm en functie van veel componenten zijn verbeterd – een opnieuw ontworpen Tour-Pak® en zadelkoffers met handige One-Touch-designelementen, rankere spatborden, lichtere gegoten aluminium wielen en intuïtief geplaatste handschakelaars. 

Voor modeljaar 2014 zijn deze elementen van Project RUSHMORE terug te vinden op de volgende Harley-Davidson-modellen: Road King® Classic, Street Glide®, Electra Glide® Ultra Classic®, Electra Glide® Ultra Limited®, Tri Glide® Ultra Classic®, CVO Ultra Limited® en CVO Road King®. (Zie andere persbericht voor meer info over Project RUSHMORE.)

Meer nieuws van Harley-Davidson voor modeljaar 2014

De Dark Custom styling van de Fat Bob krijgt een make-over van Harley-Davidson Styling en straalt nu nog meer dominantie uit. Highlights zijn onder andere een nieuw slash-cut-achterspatbord met een naar achteren geplaatst dubbelrings LED-achterlicht. Overal zwart in plaats van chroom, onder andere op de aandrijflijn, airbox-cover, schokbreker-covers, kroonplaat, koplampringnen, console en accubox-cover. De aluminium gesleufde schijfwielen zijn zwart gepoedercoat en afgewerkt met lasergegraveerd Harley-Davidson-logo en rim stripe. 

De vertrouwenwekkende controle van ABS (antilock braking system) is standaard beschikbaar op de nieuwe Sportster-lijn (optioneel voor de Iron 883™). De Sportster line-up heeft ook nieuwe handbedieningselementen en remcomponenten, verbeterde servicetoegang en een H-D® Smart Security System met afstandgestuurde, handsfree startactivator. 

De 2014 CVO-lijn van Limited production-motorfietsen biedt de nieuwe CVO™ Softail® Deluxe, een premium custom touringmotorfiets met afneembaar windscherm en GPS-navigatie, Daymaker LED-verlichting, afneembare zadeltassen en natuurlijk stoere lakafwerking en het grote Screamin’ Eagle-motorblok van 1800 cc, dat altijd het middelpunt vormt van het CVO-programma. De CVO™ Road King® en superpremium CVO™ Ultra Limited® keren terug met nieuwe features en Project RUSHMORE-verbeteringen. De dikke CVO™ Breakout®  Softail® chopper keert terug met drie waanzinnige nieuwe kleurenschema’s. (Zie andere persbericht voor meer informatie over de 2014 CVO-lijn.) 

Het Twin Cam 103™-motorblok is nu standaard op alle modellen van de Harley-Davidson Dyna en Softail® line-up. 

No comments:

Post a Comment