Monday, 5 August 2013

De nieuwe Indian Classic Chief 2014 gereden! Indian beleeft wereldpremiere in South Dakota!

Rijden met de nieuwe modeljaar 2014 Indian Classic Chief  111
en Indian Vintage 111

Gisteren had ik de eer om als een van de eersten ter wereld met de nieuwe Indian Motorcycles te mogen rijden. In Rapid City, South Dakota, vlakbij het bekende Sturgis, stond een rij Indians op ons te wachten. Onder een stralende zon reden we door het prachtige South Dakota, genietend van de nieuwe Indian Classic Chief. Slechts 15 genodigden mochten dit historische moment van de wederopstanding van het merk Indian meemaken. Met gepaste trots namen we plaats op de motoren en bewonderend werd elk model bekeken en gestart. Moderne techniek in een perfect passend oud jasje. De klassieke Chief wist mij gelijk te bekoren. De stad uit en de slingerende wegen door de Black Hills worden opgezocht, een rij Indians die zich een weg baant door het Wilde Westen van weleer, het Indianengebied is de perfecte entourage waar de Indian Chief Classic zich thuisvoelt. Het is een gezicht, een moment wat niemand die erbij was ooit zal vergeten. Een stuk geschiedenis wordt weer tot leven gebracht, een stuk geschiedenis wordt geschreven. 
Indian is Alive!  

 In een oud pakhuis staan in het gedempte licht de Indians op ons te wachten.

 Een wereldpremière die het merk Indian weer op de kaart zet. Met een prachtig diepe roffel slaat het hart van de 111 motor de oorlogstrom; er is nog een Amerikaans motormerk bijgekomen....

D
 De groep 2014 Indians rijdt voor me uit door de beroemde Black Hills in South Dakota


 Als we eind van de dag Sturgis binnenrijden, krijgen we een warm onthaal van de tienduizenden bikers die Sturgis Bike Week 2014 bezoeken.

 Tijdens de presentatie krijgen we alle technische ins- and - outs van de Indian te zien en te horen. Ook een rolling chassis stond er om het frame goed te kunnen bekijken. Daarover later meer. 


 En hoe rijdt de nieuwe Indian? Daarover later meer, wel kan ik vast zeggen dat de Indian super super smooth is, een geweldige mooie roffel heeft, perfect op het gas reageert, niet zenuwachtig of stoterig is, heerlijk rijdt en geweldig veel trekkracht heeft. Lees hier binnenkort veel meer over!


 Met hartelijke dank aan Indian Motorcycles
Thanks Cyril!

No comments:

Post a Comment