Friday, 12 April 2013

EWAN MCGREGOR VERPERSOONLIJKING VAN MOTO GUZZI CALIFORNIA 1400


EWAN MCGREGOR 
wordt het gezicht van de MOTO GUZZI CALIFORNIA 1400


Breda, 12 april 2013 – Ewan McGregor is de verpersoonlijking van de nieuwe Moto Guzzi California 1400, die eind vorig jaar zijn opwachting maakte. Het is de eerste keer dat een Hollywood-ster van dit kaliber, één van ‘s werelds meest geliefde acteurs van het witte doek, het gezicht wordt van een motorfietsmerk.

De relatie tussen Moto Guzzi en de Schotse ster is er een van authentieke aard en is op natuurlijke wijze ontstaan vanwege McGregor’s passie voor motorfietsen in het algemeen en het ‘merk met de adelaar’ in het bijzonder. 
McGregor schitterde in meer dan vijftig films, waaronder kaskrakers als ‘Trainspotting’, ‘Star Wars’, ‘Moulin Rouge’ en ‘Big Fish’. In de road movie ‘Long Way Down’ gaf hij al blijk van zijn voorliefde voor Moto Guzzi toen hij tussen John O’Groats en Cape Town in Mandello del Lario stopte om daar voor het eerst de thuisbasis van Moto Guzzi te bezoeken. Enkele maanden later keerde hij terug naar Mandello del Lario voor de 2007-editie van de GMG (de Moto Guzzi World Days), om vervolgens met een witte California Vintage naar Londen terug te keren. Dankzij de nieuwe Moto Guzzi California 1400 krijgt de lange relatie tussen McGregor en Moto Guzzi een nieuw vervolg met de nieuwe ‘My Bike, My Pride’  campagne voor de California, die in West Australië werd opgenomen.


Op 9 en 10 maart jl. nam Ewan McGregor een weekend-lange ‘break’ tijdens de opnamen voor zijn volgende film ‘Son of Gun’ van regisseur Julius Avery om voor de lens van de Italiaanse fotograaf Paolo Zambaldi te kruipen. Op de eerste dag diende het vissersdorpje Lancelin, zo’n 100 km ten noorden van de Westaustralische hoofdstad Perth, als toneel voor Ewan McGregor en de California 1400 Touring. De volgende dag was de setting juist geheel tegenovergesteld, waar in Fremantle de lange donkere vormen van de California Custom 1400 naadloos en spontaan pasten bij de uitstraling van de harde, pure en voor het vrouwelijke oog sexy biker die McGregor is.


De laatste shots van de fotoshoot vonden in het donker plaats, tegen de verlichte skyline van Perth, waar Ewan McGregor deze ervaring met de California 1400 als volgt omschreef: “Ik ben er trots op voor deze campagne gevraagd te zijn. Ik denk echt dat we iets moois en unieks hebben neergezet. Ik viel direct voor de nieuwe California 1400 toen ik hem voor het eerst zag. Vervolgens werd ik verrast door zijn rijeigenschappen... echt een openbaring! En dat voor iemand die bekend is met het merk Moto Guzzi, gezien mijn collectie van tien Moto Guzzi’s, met modellen als de 1971 V7 Ambassador, de 1972 V7 Sport, de 1974 V7 Eldorado, de 2000 V11, de 2001 V11 Tenni, de 2009 California Vintage met zijspan… en binnenkort een California 1400 Custom!”

De campagne ‘My Bike, My Pride’ is afgelopen week in Europa gelanceerd. Meer informatie, foto’s en een interview met Ewan over Moto Guzzi zijn beschikbaar op de officiële website www.motoguzzi.com. Een ‘making of’ video is te bekijken op http://youtu.be/cYnmybaEUrA.


Moto Guzzi California 1400 volop leverbaar


Eind vorig jaar debuteerde de Moto Guzzi California 1400 als Touring in Europa, begin dit jaar gevolgd door de Custom-versie. En inmiddels zijn ook de Verenigde Staten aan de beurt voor een kennismaking met de nieuwe Guzzi. Met de nieuwe California leeft de legende van de fantastische Italiaanse motorfiets en één van de beroemdste motorfietsen ter wereld voort. Hij is imposant, luxueus, met aandacht voor zelfs de allerkleinste details, is voorzien van het allernieuwste elektronische motormanagement en heeft de stijl die iedere Moto Guzzi zo kenmerkt. En natuurlijk vertrouwt hij op de krachtige, moderne Moto Guzzi 1400cc krachtbron, in deze klasse de grootste ooit geproduceerd in Europa, in de klassieke V-twin opstelling in combinatie met een cardanas, ride-by-wire, cruise control, ABS en tractiecontrole.

Dankzij het succes van de modellen van Moto Guzzi, het resultaat van een strategische investering in R&D en in de renovatie van de in 1921 gebouwde historische fabriek, noteerde Moto Guzzi in 2012 tegen de markt in een verkoopgroei van 15,3% (6.664 verkochte motorfietsen vergeleken met 5.763 exemplaren in 2011, toen de onderneming al een groei van 30% noteerde ten opzichte van het jaar ervoor).

De Moto Guzzi’s California 1400 Touring & Custom zijn inmiddels volop leverbaar via de officiële Guzzi-dealers in de Benelux. De prijzen zijn als volgt:NederlandCalifornia 1400 ABS Custom € 19.690,-

California 1400 ABS Touring € 21.990,-


BelgiëCalifornia 1400 ABS Custom € 17.390,-

California 1400 ABS Touring € 19.390,-


No comments:

Post a Comment