Monday, 11 March 2013

Harley-Davidson introduceert Softail Breakout & Street Bob Special Edition

Harley-Davidson introduceert Softail Breakout
& Street Bob Special Edition

DE NIEUWE BREAKOUT

De Harley-Davidson Breakout 2013 is een straatschoffie in het stadsbeeld. Zijn brutale uitstraling en authenticiteit staan garant voor begerige blikken in het verkeer. De Breakout, een premium Harley-Davidson, staat aan de top van zijn segment, met opvallende afwerkingen en onderdelen die op geen enkele andere Harley beschikbaar zijn. 

 
Lang en onderuitgezakt staat de Breakout op een brede 240mm achterband, visueel in balans gehouden door de dikke voorvork en de gechopte spatborden. De gelikte tankconsole en het lage dragster-stuur houden zijn lijnen lang en laag. De Twin Cam 103 aandrijving is, net als andere onderdelen, afgewerkt in glanzend chroom en hoogglans zwart.
Zoals zijn illustere voorganger, de Custom Vehicle Operations (CVO) Breakout, is de styling minimalistisch, strak en erop gericht zoveel mogelijk van het blok en de wielen in het zicht te laten.
De Harley-Davidson Breakout 2013 is een straatschoffie in het stadsbeeld. Zijn brutale uitstraling en authenticiteit staan garant voor begerige blikken in het verkeer. De Breakout, een premium Harley-Davidson, staat aan de top van zijn segment, met opvallende afwerkingen en onderdelen die op geen enkele andere Harley beschikbaar zijn. 
Lang en onderuitgezakt staat de Breakout op een brede 240mm achterband, visueel in balans gehouden door de dikke voorvork en de gechopte spatborden. De gelikte tankconsole en het lage dragster-stuur houden zijn lijnen lang en laag. De Twin Cam 103 aandrijving is, net als andere onderdelen, afgewerkt in glanzend chroom en hoogglans zwart.
De Breakout, een premium Harley-Davidson, staat aan de top van zijn segment met opvallende afwerkingen en unieke onderdelen die op geen enkele andere Harley-Davidson beschikbaar zijn. 
Met de Breakout zijn we naar de essentie van motorrijden gegaan, wat betekent dat we de nadruk hebben gelegd op de aandrijving en de wielen”, aldus Harley-Davidson Styling Manager Kirk Rasmussen. “Het zwart-met-chromen blok knalt echt uit het midden van de motor. En om de wielen flink te laten opvallen, hebben we de spatborden gechopt. We wilden zoveel mogelijk rubber laten zien om de Breakout die ruige, brute uitstraling te geven.”
“De Gasser-wielen zijn nieuw en speciaal ontworpen voor de Breakout," vervolgt Rasmussen. "We zijn altijd gek geweest op die Gasser dragrace-wielen uit de zestiger en zeventiger jaren. Onze wielen zijn dan ook geïnspireerd op die classics. Elk wiel heeft tien halfronde spaken. De hoogglans poedercoating is om en om op de spaken en op de velgrand weggeschuurd, zodat het aluminium onder de lak vandaan komt.”
Die hoogglans zwarte afwerking vind je ook op de nieuwe, gegoten aluminium olietank, de voorvork, de demperschildjes en het stuur. Om de lijnen van de Breakout goed laag te houden, hebben we de snelheidsmeter op de stuurverhoger gezet en de brandstoftank voorzien van een zwarte leren strip die de naad bedekt. Verder zit er op de tank een verchroomde cover, net hoog genoeg om de daar lopende kabels weg te werken. Het gebogen stuur is nieuw en geeft je een agressieve zithouding als je rijdt”, vertelt Rasmussen.
Het Softail-chassis doet denken aan de strakke lijnen van een ouderwets hardtail-frame, maar biedt toch achtervering door de spiraalvormige schokbrekers  die onzichtbaar, horizontaal zijn geplaatst binnen het frame. De Breakout is voorzien van ABS (Anti Blokkeer Systeem) en het standaard geïnstalleerde Harley-Davidson alarmsysteem.
Breakout 'het nieuwe in'
Schrijf je eigen hoofdstuk in Harley-Davidsons rijke nalatenschap van vrijheid en vooruitgang. Een premium custom cruiser, geïnspireerd op de klassieke Gasser dragsters uit de jaren '50 en '60; de compleet nieuwe Softail® Breakout® 2013 combineert hedendaags vermogen en top-of-the-line afwerking met laag-bij-de-grondse brutaliteit. Vette wielen, vette lak, veel chroom. En dat allemaal met verfijnde styling. De Breakout® is een echte aandachttrekker, maar wel eentje met een minitieus uitgekiend rijwielgedeelte voor geweldige trips, of het nu hoog in de bergen of laag langs de boulevard is. Hij mag er dan onderuitgezakt uitzien, de Breakout® is niks minder dan een hoogwaardig statement.

Lage, gespierde uitstraling
Met zijn stoere, brede smoelwerk maakt de Breakout® indruk, zelfs als hij stilstaat. De pure, strakke lijnen, de onderuitgezakte uitstraling, de langgerekte bouw, de grote wielen, de gechopte spatborden. Allemaal schreeuwen ze premium custom, massief vermogen en kijk-mij-eens. Al maakt zijn performance dat jij bepaalt wie er mag kijken en hoe lang het duurt voor ze je niet meer kunnen zien.

Premium vakwerk
Van wiel tot wiel hebben we de Breakout® ontworpen met uitmuntendheid als enige criterium. We hebben hem gesmeed uit de allerbeste materialen en met perfectie als ultieme doelstelling - van zijn kleurstelling tot de chromen styling en van de onderuitgezakte lijnen tot de motor-performance. We zijn afgestudeerd op iedere aansluiting, afwerking en tolerantie van dit perfecte beest. Want als je het allerbeste op twee wielen wil bouwen, dan is gewoon goed niet goed genoeg.

 Premium afwerking en nieuw 3-D tankembleem
De kracht van de Breakout® zit hem ongetwijfeld in zijn visuele impact. De stoere Ember Red Sunglo en Vivid Black afwerking is een agressieve mix van licht en donker, terwijl het exclusieve, tandwielvormige, met glas ingelegde tankembleem van cloisonné en chroom er uitziet als een gesmolten, vloeibare eye-catcher. Hiermee schrijf jij het volgende hoofdstuk in de rijke Softail® familiegeschiedenis.

Krachtige voorkant
De Breakout® komt nogal binnen met zijn dikke, brede voorvork, gechopte spatbord en dat grote 21 inch, 3,5 inch brede Gasser wiel in klassieke dragster stijl. Die massieve, gespierde houding wordt gecompenseerd door neutraal en uitgebalanceerd stuurgedrag. Je rijdt dus net zo soepel als dat je er bruut uitziet.

Vette achterband
Het is groot wat de klok slaat, bij de nieuwe Breakout®. En groter dan dit massieve 18-inch, 240 mm brede achterwiel wordt het niet. Dit is de dikste band die we ooit op een productiemotor gezet hebben en rond die Gasser-velg de perfecte ode aan de klassieke drag-bike historie die uit deze fiets knalt.

Gasser wielen
Exclusief ontworpen voor de nieuwe 2013 Breakout®, grijpen deze velgen terug op de Gasser dragsters uit de jaren '50 en '60, terwijl ze de toon zetten voor de volgende generatie customs. Groot en dik, en met afwisselende spaken, stralen ze onverzettelijkheid en duurzaamheid uit. En hun afwisselend glanzend Vivid Black en machinale afwerkingen om de spaak, zorgen voor een opvallend visueel spektakel.

Gechopt achterspatbord
Laag, strak en minimalistisch. Het korte achterspatbord van de Breakout® draagt bij aan zijn lage custom look. We hebben hem gechopt tot het absolute legale minimum om die vette banden en Gasser velgen te kunnen showen. De spatbordsteunen zijn uit één stuk gesmeed aluminium en zijn gepolijst en verchroomd voor maximale sterkte, gewichtsreductie en looks.
Superverlaagd dashboard
Hij is niet alleen laag, het is het strakste dashboard dat we ooit op een tank geknald hebben. En met zijn geïntegreerde decoratieve luchtinlaat en bekabeling zorgt dit dashboard voor een bijzonder toefje ultra-cleane custom styling op de verder zo agressieve Breakout®.

Verhoogde snelheidsmeter
Vermogen en styling gaan niet ten koste van comfort en gemak. Deze 4-inch digitale snelheidsmeter, verhoogd geplaatst zodat hij dichter in je blikveld staat, is een feest voor je ogen. Hij biedt je je snelheid en een analoge snelheidsmeter er bovenop, naast een benzinemeter en versnellingsindicator. Daarnaast kun je hem, dankzij zijn aanpasbare tegenlicht, LED en naald, in ieder gewenste kleurencombinatie aanpassen.
 
 Belangrijkste kenmerken Breakout

          Het Twin Cam 103B™-motorblok met 103-cid (1690 cc), voorzien van balansassen en vast gemonteerd in het frame, levert 95.9 ft. lbs koppel bij 3000 tpm. Het blok is voorzien van Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI) en Automatic Compression Release (ACR), en is gekoppeld aan een 6-versnellingen Cruise Drive-versnellingsbak.
          De aandrijflijn is zwart gepoedercoat met chromen deksels en hoogglans schildjes boven dubbele, verspringende chromen dempers.
          De Gasser-stijl, 10-spaaks gegoten aluminium wielen zijn hoogglans zwart gepoedercoat met machinale highlights: 8 x 18-inch achter en 3,5 x 21-inch voor.
          Zwevende remschijven voor en achter hebben hoogglans zwarte bevestiging.
          Voor- en achterspatborden zijn gechopt. De plaatsing van het voorspatbord is, net als zijn houder, uniek voor de Breakout. Het achterspatbord is zo dicht mogelijk op het 240 mm achterwiel geplaatst. De gefreesde aluminium achterspatbordsteunen zijn hoogglans gepolijst.
          De voorvork is 49 mm breder dan eerdere FX Softail-modellen om ruimte te maken voor een 130 mm voorwiel. De voorvork en koplamp zijn hoogglans zwart afgewerkt.
          De nieuwe, gegoten aluminium olietank is afgewerkt in hoogglans zwart.
          De 18,9 liter brandstoftank is voorzien van een zwarte leren strip en een lage chromen tankcover.
          Het tweedelige zadel heeft een passagierszitje dat zonder gereedschap verwijderd kan worden voor solorijden en om het achterspatbord mooi zichtbaar te maken. Zadelhoogte is 62,7 cm.
          Het nieuwe dragstyle-stuur is hoogglans zwart afgewerkt. De snelheidsmeter is geplaatst op de chromen pull-back stuurverhoger.
          De centraal geplaatste kentekenplaathouder en het gecombineerde rem-, achter- en knipperlicht maken een goed zicht op het brede achterspatbord mogelijk.
          De met glas afgewerkte brandstoftankemblemen en graphics zijn exclusief voor de Breakout.
          Beschikbare effen kleuren zijn onder andere Vivid Black, Big Blue Pearl en Ember Red Sunglo.


De nieuwe Street Bob Special Edition
De nieuwe Street Bob Special Edition is een zeldzaam beest: een pure bobber, nog verder geminimaliseerd.

Geïnspireerd door Harley-Davidson’s Factory Customization programma is deze limited edition alleen zeer beperkt leverbaar op een aantal Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse markten, waaronder de Nederlandse markt.

De nieuwe Street Bob Special Edition heeft een upgrade gekregen: een 1690cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. Het blok is verfraaid met opvallende two-tone geschubde lak en spaakwielen met knalrode velgrand, voor een bike die er net zo goed uitziet als dat hij klinkt. Deze Harley geeft je die high-end bobber look zo uit het krat, met standaard ABS om zijn specificaties naar nieuwe hoogtes te stuwen.
Limited Edition Power en Styling
Deze limited edition voegt de kracht van het Twin Cam 103™ motorblok en een snufje custom aantrekkingskracht toe aan de pure, kale Bobber-styling van de nieuw opgebouwde Street Bob® 2013. Geen ander Dyna® model biedt het vermogen van het Twin Cam 103™ blok, terwijl de exclusieve blauw met zwarte geschubte graphics en roodgerande wielen garant staan voor de nodige aandacht - zolang ze je nog kunnen zien, tenminste. Dit is de perfecte combinatie van dik vermogen, unieke looks en authentieke Bobber-attitude, waarmee je jouw unieke stijl nog eens bevestigt.

De nieuwe Street Bob® Special Edition is een zeldzaam beest: een pure bobber, maar nog verder geminimaliseerd. Geïnspireerd door het Harley-Davidson’s Factory Customization-programma, is deze limited edition alleen zeer beperkt leverbaar op een aantal markten in Europa, waaronder in Nederland, en in het Midden-Oosten en Afrika.

Gerestyled voor 2013, is de Harley-Davidson® Street Bob® een gestripte, ruige bobber. De basis is het Harley-Davidson® Dyna®-platform dat rijders aanspreekt, die de pure essentie van motorrijden zoeken. Het bekende, krachtige, Amerikaanse V-Twin-blok zit in het hart van een bike met eenvoudige, oogstrelende styling met alleen de meest essentiële onderdelen.

De nieuwe Street Bob® Special Edition heeft een upgrade gekregen: een 1690 cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. Het blok is verfraaid met opvallende two-tone geschubde lak en spaakwielen met knalrode velgrand voor een bike die er net zo goed uitziet als hij klinkt. De Street Bob® Special Edition geeft je die high-end bobber-look zo uit de doos, met standaard ABS om zijn specificaties naar nieuwe hoogtes te stuwen.

Onze focus bij de Street Bob is altijd street appeal”, vertelt Harley-Davidson® Styling Manager Tony Pink. “Deze bike is voor die mensen, die een muscle car zouden kopen met de dikste motor en zonder radio. Tijdens de restyling hebben we het achterspatbord aangepakt, de versiering van de accubak verwijderd en er een klassieke ovale airboxdeksel opgeschroefd. Het doel was om een tot de basis teruggebrachte Big Twin neer te zetten, die een klant helemaal kan personaliseren.”

De meest typische kenmerken van de Street Bob® zijn allemaal behouden op de 2013 Special Edition: een solozadel, gechopt achterspatbord en mini-apehangerstuur geven de motor een onmiskenbaar eigen smoel. Nieuwe stylingkenmerken zijn onder andere een zwarte Twin Cam 103™-aandrijflijn met opvallende details, een geheel zwarte voorkant en het kale achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht.

Mini apehanger-stuur
Met het mini apehanger-stuur ga je met ijzeren vuist de weg op. De styling doet denken aan de pure na-oorlogse bobbers en we houden het strak en minimalistisch door de kabels intern weg te werken. Als nieuw snufje voor 2013 hebben we de de stangen met afzonderlijke rubberen risers geïsoleerd en bovenaan volledig zwarte, drievoudige klemmen aangebracht, zodat je bike comfortabel op de weg ligt, je minder trillingen voelt en moeiteloos accessoires kunt toevoegen.
Solozadel in bobber-stijl
Op het 648 mm verlaagde solozadel, gebaseerd op de ouderwetse bobberzitting, zit je behaaglijk op je rijwiel, met het asfalt onder voetbereik. Dát is de ultieme band tussen de weg en je machine. Dit is de typische bobber-stijl zonder aan rijcomfort in te boeten.
Limited Edition roodgerande velgen
Weg met de middelmaat. Deze roodgerande aluminium velgen en roestvrijstalen spaken in dat agressieve 19-inch voorwiel zijn je ticket boven het maaiveld uit. Passend bij de rode rand van de geschubte graphics op de tank, voegen deze wielen een unieke custom attitude toe aan de Bobber-styling van deze Street Bob®.
Nieuwe volledig zwarte console
Een belangrijk onderdeel van de rauwe uitstraling van de Street Bob® Limited 2013 - en nóg een verfijning waar jullie om hebben gevraagd - is de volledig zwarte console op de brandstoftank, die minimalistische styling en maximale functionaliteit aan de bike toevoegt. De console, die over de hele lengte loopt, is afgewerkt met zwarte structuurlak en biedt onder meer een geïntegreerde contactschakelaar met pijpsleutel en LED-richtingaanwijzers, elektronische toerenteller met versnellingsindicator, tachometer, klok, trip-meter en motorinformatie.
Emblemen op brandstoftank
Als het over motoren gaat is er één naam waar nooit misverstand over bestaat: Harley-Davidson. De Street Bob® Limited 2013 biedt nieuw ontworpen gegoten emblemen op de brandstoftank, met die klassieke, authentieke Harley-Davidson styling. Beschouw het als je eremedaille op de zijkant van je brandstoftank. Zo ziet iedereen waar jij op rijdt.
Gepersonaliseerde lakopties en graphics
Top-of-the-line authentieke Bobber-styling: Big Blue Pearl lak en Vivid Black handgemaakte schubben met rode rand geven deze bike zijn premium, custom-styling retro flair. Zo hoort het in de rijke Bobber-geschiedenis. Samen met die opvallende, roodgerande wielen maken ze jouw Street Bob® Limited een eye-catcher, waar je ook rijdt.
Kort achterspatbord
Laat de support covers en een flink stuk metaal weg en je hebt nog een belangrijk kenmerk van de bobber van weleer: het korte achterspatbord. Het gestripte achterspatbord heeft net voldoende plaats voor lage achterlichten en een houder voor de kentekenplaat. Zo zien de andere bestuurders als je langsraast nog meer van je banden.
Nieuwe aandrijflijn en luchtfilterafdekking in Bobber
Als onderdeel van de gestripte nieuwe stijl voor 2013 hebben we de aandrijflijn voor de Street Bob® opnieuw afgestemd op extra klassieke, minimalistische contouren. Samen met de retro-afdekking van het luchtfilter, waarin het logo van The Motor Company is gegraveerd, levert dit een motor op met een authentieke smeedijzeren persoonlijkheid waarin de Bobber onmiskenbaar is.
 

Belangrijkste kenmerken Street Bob® Special Edition

          In rubbers opgehangen Twin Cam 103™ V-Twin-motorblok met Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI).
Het blok levert een koppel van 95.9 ft. lbs.
          Cruise Drive 6-versnellingsbak.   
          Rode, stalen spaakwielen: 19-inch voor/17-inch achter.
          Standaard antiblokkeerremsysteem (ABS).
          Geschubde two-tone lak in Big Blue Pearl/Vivid Black.
          Geheel zwarte kroonplaten, aandrijflijn en accubakdeksel.
          Gegoten, wrinkle-black tank over de gehele lengte met geïntegreerd contactslot.
          Clean gechopt achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht voor een minimalistische bobber-look met zichtbare spatbordsteunen.
          Rubberen losstaande stuurverhogers met gesmede topklem voor minder trillingen.
          Roestvrijstalen mini-apehangerstuur met intern weggewerkte bedrading.
          17,8 liter Fat Bob®-brandstoftank.
          Solozadel.
          Centraal geplaatste voetsteunen en voetsteunbediening.
          Michelin® Scorcher®-banden: 100/90B-19 57H voor, 160/70B-17 73V achter.
          Chromen uitlaat met dubbele, verspringende dempers.

No comments:

Post a Comment