Friday, 15 February 2013

Vivian Sigterman uit Apeldoorn nieuwe Motorvrouw van het Jaar


Vivian Sigterman uit Apeldoorn
nieuwe Motorvrouw van het Jaar    

Persbericht
Utrecht, 15 februari 2013 (fotografie Onno "Berserk" Wieringa - Madness Photography)

Vivian Sigterman
 
Vivian Sigterman uit Apeldoorn is gekozen als Motorvrouw van het Jaar 2013. De nieuwe titelhoudster kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt door haar voorgangster Corine Toirkens uit Geldrop. De prijsuitreiking was op 15 februari in Maarssen. De verkiezing Motorvrouw van het Jaar is een initiatief van MOTORbeurs Utrecht om meer bekendheid geven aan vrouwen die motorrijden en dat met passie doen. Uit de vele enthousiaste aanmeldingen voor de verkiezing waren vijf finalisten geselecteerd die zich na hun nominatie twee dagen hebben moeten bewijzen op het Circuito Cartagena in Spanje.


Daarnaast kon motorrijdend Nederland via de site van de beurs een stem uitbrengen op een van de kandidaten. Om de gunst van het publiek te winnen hielden de vrouwen een eigen pagina bij op de site, schreven blogs en presenteerden zich intensief in de media.

Vivian, Jenny, Maryati,Marleen, Esther en Motorvrouw 2012 Corine Toirkens.
 
Hoofdprijs
Naast de eervolle titel en bijbehorende trofee won Vivian Sigterman als hoofdprijs een unieke zevendaagse motorreis naar Andalusië voor twee personen, beschikbaar gesteld door TB Travel in Haaksbergen. Van Harley-Davidson Benelux kreeg zij een prachtige jas uit de collectie dameskleding. Bovendien mag zij een off-road training gaan volgen bij Arjan Brouwer.

Anne-Marie Vos (VNU/MBU) Vivian Sigterman en Ben de Jongh (VNU/MBU)

Voor de titel waren verder genomineerd Maryati Aantjes, woonachtig in zowel Doorn als Cothen, Esther Evrengrün uit Woudenberg, Jenny van der Molen uit Amsterdam en Marleen de Ruyter uit Waimes in de Belgische Ardennen.

 
Way of life
Vivian rijdt een Triumph Daytona 675 en haalt een paar dagen per jaar haalt haar straatmotor van stal, een TDM 850. Motorrijden is voor de nieuwe Motorvrouw van het Jaar geen hobby, maar een way of life. Zij rijdt al bijna tien jaar, is vaker op het circuit te vinden dan op straat en geeft les bij The Race Academy. Vivian wil vrouwen motiveren om motor te gaan rijden door haar eigen enthousiasme op ze over te brengen: ‘’Wat let je? Neem zo´n proefles bij een rijschool. In het ergste geval vind je het niet leuk en ben je een paar tientjes kwijt, in het gunstige geval heb je er een nieuwe verslaving bij’’.

Vivian krijgt van Corine de prijs overhandigd
 
Go Girls Racing Team
‘’Plezier hebben in motorrijden is het allerbelangrijkste, wat voor een motor je ook rijdt. Met dat idee in m´n achterhoofd heb ik eind 2008 het Go Girls Racing Team opgericht om vrouwen meer zichtbaar te maken in de racesport. Een jaar later hebben we als enige damesteam meegedaan met een endurancewedstrijd. Snel waren we toen niet, maar lol hadden we wel. Vrouwen hebben de neiging teveel na te denken, voor, tijdens en na het rijden. Laat het los en geniet ervan’’, aldus de kersverse Motorvrouw van het Jaar 2013.


MOTORbeurs Utrecht
Alle informatie over de finalisten is te vinden op www.motorbeursutrecht.nl/motorvrouw. De beurs is van donderdag 21 februari tot en met zondag 24 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op het programma staat de introductie in Nederland van nieuwe motormodellen, een breed aanbod aan betrouwbare occasions, onderdelen, accessoires, informatie over toerisme en van belangenbehartigingsorganisaties. Verder een spectaculair actieprogramma met stuntrijders, het Racepaviljoen, de Rally Stage de Custom Bike Contest, Men at Work met live de zelfbouw van motoren en BOVAG Try the Bike waar bezoekers zonder motorrijbewijs onder deskundige begeleiding hun eerste motormeters kunnen maken.

No comments:

Post a comment