Friday, 8 February 2013

UNIEKE AMERIKAANSE ELEKTRISCHE MOTORFIETS 'Zero' DEBUTEERT OP MOTORBEURS UTRECHT


UNIEKE AMERIKAANSE ELEKTRISCHE MOTORFIETS DEBUTEERT OP MOTORBEURS UT
 
Zero Motorcycles 

 
Acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 3,9 seconden
Actieradius tot 220 kilometer
Snelladen tot 95% van laadcapaciteit in één uur
Leverbaar vanaf € 7.995,-

Alkmaar, 8 februari 2013 – Zero Motorcycles, de wereldwijd toonaangevende producent van geavanceerde elektrische motorfietsen, presenteert op de komende Motorbeurs in Utrecht (standnummer: 12.C046) het ingrijpend vernieuwde modelprogramma. De vermogens van de diverse modellen zijn toegenomen tot 54 pk, en het koppel bedraagt Nm 95. De Zero motorfiets accelereert in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/u en het ‘S’ model heeft in het stadsverkeer een actieradius van maar liefst 220 kilometer. Op de grootste motorbeurs van Nederland in Utrecht toont Zero Motorcycles Benelux het volledige modelprogramma voor 2013, met prijzen die beginnen vanaf € 7.995,-.Aan de basis van de significant toegenomen motorvermogens staat de nieuwe door Zero Motorcycles ontwikkelde, revolutionaire Z-ForceTM-motor, die hoge prestaties levert en tegelijkertijd uiterst efficiënt en compact is. De energievoorziening in ieder 2013-model wordt verzorgd door een nieuwe Z-ForceTM-batterij met een hogere spanning en eigenaren hebben de mogelijkheid hun motorfiets sneller dan ooit tevoren op te laden. Iedere Zero-machine kan, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste apparatuur, aan CHAdeMO-laadstations in één uur of zelfs nog korter tot 95% capaciteit worden opgeladen.

Motorbeurs Utrecht
Op de Motorbeurs van Utrecht toont Zero Motorcycles de volgende modellen:

Zero S ZF8.5
Zero DS ZF11.4
Zero FX 5.7
Zero XU ZF5.7

Zero Motorcycles
Zero Motorcycles heeft het vaste voornemen om elektrisch motorrijden verder uit te breiden in Nederland en andere landen van Europa door het op de markt brengen van geavanceerde elektrische motorfietsen met een grote actieradius. “Belangrijk daarbij is dat de motorfietsen van Zero een optimale rijbeleving geven door de superieure rijprestaties,” zegt Cisko Groot, Sales Manager Benelux van Zero Motorcycles. “Zero brengt de elektrische mobiliteit van de toekomst naar de praktische toepassingen van vandaag, zoals milieuvriendelijk en goedkoop woon-werkverkeer. Zero Motorcycles betekent de ideale combinatie van innovatieve technologie en passie voor het motorrijden. Onze doelstelling is om de belangrijkste producent ter wereld te worden en te blijven van innovatieve elektrische motorfietsen, met een uitgebreid modelprogramma.”

Zero Motorcycles Benelux is gevestigd in Alkmaar in het hoofdkantoor van Zero Motorcycles Europa, dat onder leiding staat van de Nederlander Edwin Belonje, die kan bogen op een ruime ervaring in de internationale motorfietsbranche.

CHAdeMO
De CHAdeMO-standaard voor snelladen wordt wereldwijd het meest gehanteerd. Wereldwijd zijn er momenteel al 1.600 snellaadstations, waarvan 600 in Europa, waarbij het de verwachting is dat er tegen het einde van dit jaar in Europa 1.000 bij zullen komen. Bij snelladen wordt de energie met een hoger voltage en een hogere spanning (ampère) in de accu gebracht. Snelladen met deCHAdeMO-stekker gebeurt met gelijkstroom, maximaal 500V en 125A.

De beursdata van de vier 'Machtige Motordagen' in de Jaarbeurs in Utrecht zijn van donderdag 21 februari tot en met zondag 24 februari.

No comments:

Post a comment