Saturday, 9 February 2013

GEZOCHT: TOEKOMSTIGE MOTORRIJDERS (M/V), HANDICAP GEEN BEZWAAR.

GEZOCHT: TOEKOMSTIGE MOTORRIJDERS (M/V), HANDICAP GEEN BEZWAAR.


Motorrijden: voor een gezond mens haast vanzelfsprekend, voor een gehandicapte kan het levensgeluk betekenen. Om hieraan bekendheid te geven hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). De Motorbeurs Utrecht, 21 t/m 24 februari 2013 wordt gebruikt om de SMvG ‘aan te trappen’. De SMvG laat de mogelijkheden zien in Hal 7 stand F122 met twee aangepaste motoren: de superlage Yamaha XT660 van kleine man (128 cm) Leendert Poortenaar en de Ducati Streetfighter met √©√©nhandige bediening van Rob Rupert.
De SMvG bestaat uit ervaringsdeskundigen: motorrijders met een handicap. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Maar de SMvG wil veel meer lotgenoten bereiken. Want motorrijden kan voor een gehandicapte zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, acceptatie, rehabilitatie, zelfvertrouwen, vrijheid en respect betekenen.

De SMvG wil de kennis en ervaring van de projectgroep MMvG veilig stellen door ondersteuning met vrijwilligerswerk. Op termijn gaat de SMvG faciliterend optreden voor de professionals van de projectgroep.

No comments:

Post a comment