Monday, 14 January 2013

ZIJSPANNEN (-D) OP DE MOTORBEURS UTRECHT 2013


ZIJSPANNEN (-D)  OP DE MOTORBEURS UTRECHT!

 Epic line from the Blues Brothers;
“ We're on a mission from God" Maakt dat jullie "the side brothers" ?
Zonnebril, leren pak en helm in de vorm van gleufhoed;
It's 106 km to Utrecht, we've got a sidecar filled with leaflets, full tank of gasoline; HIT IT Elwood!


De Motorbeurs Utrecht 2013 barst bijna uit z’n voegen zoveel motoren in allerlei soorten ,klassen, types, formaten en cilinderinhouden. Voor elke doelgroep of liefhebber is er een gigantische keuze om te kopen of te dromen. Zijspannen staan er de laatste jaren haast niet; dat gaan we* veranderen!


Hoewel we de grootst mogelijke clubstand konden huren op de Motorbeurs Utrecht 2013 kunnen er slechts enkele combinaties worden tentoongesteld. Kenmerkend : het zijn pure ‘made in the Netherlands’ kwaliteits / fun machines.

Uniek; wij Hollanders zijn een industriële zijspan grootmacht ! Het is zelfs een befaamd exportartikel, het merendeel gaat de grens over, zelfs naar andere continenten. Gek hé, in de wegrace en in de zijspancross zijn onze mannen befaamd als zijspan wereldkampioenen, en wij, de motorliefhebbers, weten feitelijk niets over het zijspan en de lol die je er mee beleven kunt.De nadelen van twee voertuigen combineren is wat het eerste bij je opkomt als motorrijder. Het zelfde geldt natuurlijk ook t.a.v. de voordelen ! Sterker nog; die zijn groter, met name het veiligheids- en fun-gehalte!

Glij-schade komt niet voor; omvallen gaat niet lukken! Snoeihard rijden kan wél, toertochten zijn ideaal. Het gezin en/of de hond kan mee; nooit meer te laat thuis en plezier voor allen. Geen probleem met je spullen (droog en afgesloten) opbergen als je ergens parkeert. Wat dacht je van een motorvakantie met een zijspan; alles en iedereen kan mee!


 *we, dat zijn de twee enthousiastelingen welke in 2011 de eerste nationale zijspandag op het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg organiseerden.
Mark Biere markbiere@casema.nl en Clemens Löwensteijn clemens.l@ziggo.nlZijspannen.

 Een bijzonder fenomeen in de motorwereld. Fascinerend, uitdagend, zeer divers in uitvoering, toepassing en techniek.

Wereldwijd befaamd zijn de Nederlandse zijspanproducenten, het merendeel gaat de grens over.  Scania’s, bloembollen en bv kaas zijn bekendere exportartikelen, maar toch….., zijspannen passen ook in dit rijtje!De motorwereld laten kennismaken met het fenomeen zijspan, dat is de missie van Mark Biere en Clemens Löwensteijn. Twee enthousiastelingen die als motorliefhebbers al jaren besmet zijn  met het extra, een ‘bak’, aan de motor. 


Prachtig en machtig mooi motorrijden! Fantastisch als je er met het hele gezin er op uit kunt met  de motor en je motormaten. Heerlijk, dat als je gezins- of je gezondheidssituatie verandert,  je geen afscheid van je gemotoriseerde vrienden hoeft te nemen. Maar er zijn meer redenen om te gaan zijspanrijden; de hond kan mee, comfort en droog meerijden / passagieren  is mogelijk, bagage en opbergproblemen zijn opgelost. Het is leuk en veilig; geen geglis!Natuurlijk heeft het als nadeel dat je niet als motorrijder door de file kan laveren, maar elke medaille heeft twee kanten. Hoe vaak kom je in de file als pure recreatie rijder?


De fun van zijspanrijden, de bewondering van het even snel zijn als je ‘gewone’ motormaten geven jou en die motormaten een ‘wouw’- effect. Respect man. Het is zo totaal anders dan solo rijden; dat moet je ervaren.Vrijwel elke motor, dus ook jouwe, kan geschikt worden gemaakt om er een zijspan aan te maken. En met een aantal uurtjes gedegen instructie krijg je inzicht hoe je die bak naast je juist benut om meer rijplezier te creëren.
En dan gebeurt het; je motorplezier krijgt een extra lading.
Dus maak kennis met het zijspan - verkoop niet je eigen motor; hang er een bak aan!
Blijf rijden maar vooral genieten van het motorleven!
No comments:

Post a comment