Wednesday, 23 January 2013

Nieuwe Honda CB1100 bij Honda dealers.


De nieuwe Honda CB1100 is nu bij de Honda dealer te zien.


Met de nieuwe CB1100 introduceert Honda een pure naked bike waarvan het design sterk refereert aan Honda’s legendarische CB750 Four. CB1100 is nu bij de Honda dealer te zien.

De 750 Four was de eerste echte Superbike waarmee Honda de motorwereld in 1969 totaal verraste. Om die gelijkenis te versterken, liet hoofdontwerper Mr. Mitsuyushi Kohama zelfs een totaal nieuwe luchtgekoelde 1100 cc viercilindermotor ontwerpen: ‘Bij dit soort motorfietsen gaat het niet om een maximale vermogensafgifte, maar om karakter en emotie. Ik vind het metalige geluid van een afkoelende luchtgekoelde motor fantastisch. En het uiterlijk met al die koelvinnen is uiterst inspirerend’, aldus Kohama.

Onder het nostalgische uiterlijk van de lucht-/oliegekoelde krachtbron huist uiteraard wel moderne techniek. De viercilindermotor is voorzien van dubbele bovenliggende nokkenassen en van een balansas, waarmee een trillingvrije loop is gegarandeerd. Met een vermogen van 66 kW (89,8 pk) @ 8.500 t.p.m. en een maximumkoppel van 93 Nm @ 6.000 t.p.m. biedt de CB1100 bovendien een zeer inspirerende acceleratie. Het PGM-FI- injectiesysteem garandeert een uiterst controleerbare gasreactie en lage emissies.


Niet alleen het motorblok bepaalt het uiterlijk van de nieuwe CB1100, ook de klassieke lijnen die mede ontstaan door de bolle tank, de analoge klokken, de ronde koplamp en de zijwaarts geplaatste verchroomde 4-in-2-in-1-uitlaat. Het klassiek ogende dubbele wiegframe wordt afgeveerd door een 41 mm “right side up” telescoopvoorvork en Showa-stereoschokdempers. Het geheel staat op aluminium vijfspaakswielen en 18-inch banden. Zwevend gelagerde 296 mm voorremschijven en Nissin-vierzuigerremklauwen zorgen voor een adequate remvertraging. Een gecombineerd remsysteem met ABS is in Nederland standaard.


De prijs van de CB1100 is 12.999 euro en hij staat vanaf heden bij de Honda motordealers.

No comments:

Post a comment