Thursday, 17 January 2013

Nieuwe Dunlop band met nieuwe technologie voor klassieke motoren: de StreetSmart


Barneveld, 17 januari 2013

Dunlop introduceert een tourband met nieuwe technologie voor klassieke motoren: de StreetSmart

StreetSmart voorziet in een groeiende marktvraag voor moderne banden met een klassiek ontwerp.

Dunlop vernieuwd zijn huidige aanbod in het toursegment met de lancering van de nieuwe StreetSmart. De nieuwe banden zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van klassieke motoren en mikken op een jaarlijks groeiende markt in Europa.


 Recent onderzoek heeft laten zien dat klassieke motoren bijzonder populair zijn in Europa. In Duitsland alleen al is uit cijfers gebleken dat in slechts vier jaar tijd de gemiddelde leeftijd van de motoren op de weg is gestegen van 12 naar 14 jaar. De vraag is gestegen door een toenemend aantal rijders van 40+ en 50+, die voornamelijk in hun vrije tijd van het motorrijden genieten. De gegevens worden ondersteund door de verkoopcijfers in belangrijke Europese markten . Met het toenemen van die vraag, zijn er ook meer banden nodig – met de nieuwste technologische mogelijkheden. “De marktcijfers vertellen ons dat het overgrote deel van de motorrijders StreetSmart rijders zijn”, zegt Sharon Antonaros, Directeur Dunlop Motorcycle Business Unit EMEA. “Wij zien hoe een groot segment van de Europese bevolking de 50 jaar bereikt, waarmee een groeiende vraag naar klassieke motoren gepaard gaat. Deze groep spoort mede de vraag aan naar producten van de hoogste kwaliteit voor hun passie, en de StreetSmart voldoet aan die vraag.”Nieuwe technologie voor klassiekers
De StreetSmart is de opvolger van de GT501 band en vervangt tevens de Arrowmax D103. De nieuwe banden combineren een succesvol ontwerp met een toegevoegde waarde: de nieuwste technologieën op het vlak van karkasconstructie en compounds. Deze leveren een sterk verbeterd stuurgedrag in combinatie met superieur comfort dat praktisch uniek is in dit segment. De band is voorzien van een compleet nieuwe generatie silica-compound, die een betere grip in koude en natte omstandigheden biedt.
“We wilden banden leveren voor klassieke motoren met alle voordelen van de nieuwste ontwikkelingen. Het resultaat is dat de StreetSmart nu op de markt is verschenen om te voldoen aan de vraag naar klassieke, maar superieur presterende banden”, aldus Sharon Antonaros.


Gecombineerd resultaat van onderzoek uitgevoerd in 2011/2012 door verschillende Europese automobielverenigingen. Spanje: geëxtrapoleerd uit het onderzoek Instituto de Estudios de Automoción uitgevoerd in opdracht van de Asociación Noacional de Vendedores de Vehículos a Motor. Frankrijk: Récapitulatif des immats 1999/2011 par puissance fiscal. Duitsland: studie naar motorfietsen van MPS/IfD-Allensbach 2011.

Minder gewicht, meer kilometers
Technisch gezien levert de StreetSmart een nieuw profiel en nieuwe constructie aan motorrijders. Het totale gewicht van de band is tot 25% gereduceerd in vergelijking met zijn voorganger en biedt betere beheersing en comfort. Grotere groeven in het profiel zorgen voor een verbeterde grip in natte omstandigheden. Om te zorgen dat rijders onbelemmerd kunnen toeren, is de StreetSmart achterband ontworpen met diepere profielgroeven, terwijl zowel de voor- als achterband een verbeterde slijtageweerstand kregen dankzij het daartoe geoptimaliseerde profiel. En ten slotte is de voorband voorzien van ononderbroken middengroeven, wat betere stuureigenschappen en grip in natte omstandigheden geeft.

De StreetSmart is niet alleen voorzien van enkele van de allerlaatste technologieën, maar hij is ook ontworpen met de nieuwste computer gebaseerde modelleringstools. Met de nieuwe technologie konden de ontwerpers de vorm van de gemonteerde en op druk gebrachte band zo dicht aan de vorm van de onopgepompte band benaderen, dat de totale spanning op het karkas significant kon worden gereduceerd. De StreetSmart is ontworpen om een ideale drukverdeling over het contactoppervlak te geven.

 “Kort samengevat hebben we een band ontworpen die enkele van de allernieuwste innovaties biedt in een klassiek ontwerp, zodat hij aan de specifieke wensen van een grote groep van motorrijders in Europa voldoet”, concludeert Antonaros.

Aanvullende product- en dealerinformatie kunt u vinden op www.dunlopmotorcycle.eu. Kijk voor het laatste nieuws over Dunlop en de andere Hoco Parts producten op www.facebook.com/hocopartsnews, en ‘Like’ Hoco Parts!


No comments:

Post a comment