Thursday, 31 January 2013

MOTORbeurs Utrecht 2013: al het denkbare wat motorrijden geweldig maakt

MOTORbeurs Utrecht 2013: al het denkbare wat motorrijden geweldig maakt       
 
 
Persbericht

Utrecht, 31 januari 2013

Een spiksplinternieuwe motor of een betrouwbare occasion uitzoeken? De volgende motorvakantie  boeken? Achterop bij een stuntrijder en een echte wheelie beleven? Het kan allemaal op MOTORbeurs Utrecht 2013. Het starthek van de beurs valt op donderdag 21 februari. Waarna de vele tienduizenden adepten die nu alweer staan te trappelen vier dagen lang, tot en met zondag 24 februari, kunnen genieten aan al het denkbare wat motorrijden geweldig maakt.

De liefhebbers van echte motorsport kunnen zich verheugen op het Race Paviljoen, dat een inkijkje zal bieden in de mogelijkheden om toe te kunnen treden tot het professionele motorcircuit. Importeurs verzamelen zich met hun introducties in hal 12, die voller is dan ooit.

Line-up uitgebreid

Iedereen wordt uitgenodigd om in de 'Importeurshal'  plaats te nemen op de nieuwste modellen motorfietsen van grote merken en zich uitgebreid te laten informeren door deskundige exposanten. BMW, Harley Davidson, Honda, Triumph en KTM hadden zich al verzekerd van deelname aan deze gezamenlijke presentatie. De line-up is gestaag uitgebreid, zodat de beursbezoekers ook kunnen rekenen op de aanwezigheid van Aprilia, Ducati, Moto Guzzi, MV Agusta, Piaggio, Yamaha, Kymco, fabrikant van motorscooters en terug op de beurs, en Zero Motorcycles, leverancier van elektrische motorfietsen die voor het eerst deelneemt. De Suzuki Exclusief dealers staan bij elkaar in hal 8. Victory Motorcycles, eveneens nieuw, exposeert in hal 7.

Motorsport

Op het Race Paviljoen in hal 8, dat gestalte wordt gegeven in een eendrachtige samenwerking van TT Circuit Assen, Arie Molenaar Motors en Damen Leathers, staan alle aspecten van de motorsport centraal. Jeugdige en volwassen raceliefhebbers krijgen een verhelderend inkijkje in de wereld van de racerij, van de pocketbikes tot en met de zware machines. Het Paviljoen heeft een podium voor presentaties en interviews en wordt omzoomd door een sfeervol terras. Op racesimulator van TT Circuit Assen kunnen bekende Nederlandse coureurs en beursbezoekers de strijd aanbinden en mooie prijzen veroveren. Het Race Paviljoen gaat hand in hand met de motorpraktijk op het naastgelegen buitenterrein, te bereiken via hal 9.

Stuntrijders

Hier staan gevarieerde motorsportactiviteiten op stapel. Nog nooit was het programma zo vol. Dagelijks vertoont het Bleuk Pro Bike Stunt team (Kawasaki) zijn kunsten. De stuntrijders Kimberly Schijven, Steven Fransen en Tom Reygel van deze equipe zullen het publiek verbazen met ongelooflijke staaltjes motorbeheersing. Na elke show mogen onverschrokken bezoekers mee achterop om stunts aan den lijve te ervaren. Op zaterdag en zondag is aan het programma toegevoegd de Sloveense KTM-stuntrijder Rok Bagoroş die indrukwekkende capriolen zal uithalen: een primeur in Nederland en op MOTORbeurs Utrecht.

Pocketbikes

In de tijd dat de stunters even de benen strekken kunnen de jeugdige beursbezoekers rondjes rijden op de pocketbikes van RAP Holland. Ook de liefhebbers die langer zijn dan een meter vijftig zijn van harte welkom om deze kleine, maar krachtige bikes te proberen. Het buitenterrein is ook de place to be voor Bovag ‘Try the Bike’, waar bezoekers zonder A-rijbewijs onder begeleiding van een rijinstructeur de eerste echte motormeters kunnen maken.

Reisvirus

Motorrijders die het reisvirus niet kunnen onderdrukken kunnen terecht bij ruim dertig exposanten met toeristisch aanbod om een komend motoravontuur goed voor te bereiden en desgewenst ter plekke te boeken, de vrijheid tegemoet. Veel motorrijders dromen ervan en een groeiend aantal grijpt de kans om onbekommerd, bepakt en bezakt de wereld op twee wielen te gaan ontdekken.

Men at Work

Andere activiteiten tijdens MOTORbeurs Utrecht zijn de ‘Custom Bike Contest’ in de categorieën streetfighters, choppers en oldtimers en het ‘Men at Work Paviljoen’ van professionele zelfbouwers. Ook voor motorkleding, onderdelen, accessoires, onderhoud, vragen op het gebied van verzekeringen en informatie van belangenbehartigingsorganisaties zijn de motorliefhebbers op MOTORbeurs Utrecht 2013 aan het goede adres.

Motorvrouw

De selectie van de Motorvrouw van het Jaar nadert de ontknoping. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een nieuwe titelhoudster zijn de vijf genomineerde kandidaten onlangs als onderdeel van de selectieprocedure aan de tand gevoeld op de racetrack van Cartagena in zuid Spanje. De nieuwe Motorvrouw van het Jaar wordt op vrijdag 15 februari bekendgemaakt. Het motorpubliek kan nog stemmen tot en met 14 februari via de beurssite.

No comments:

Post a comment