Tuesday, 13 November 2012


Piaggio Group introduceert tijdens EICMA 2012 nieuwe Moto Guzzi

Debuut voor Moto Guzzi California 1400 Touring & Custom

Breda, 13 november 2012 – Het openen van de deuren van de EICMA in ItaliĆ« is voor de Piaggio Group traditioneel het moment om de nieuwste productiemodellen te presenteren die op korte termijn de dealershowrooms zullen bereiken. De 2012-editie van EICMA vormt daarop geen uitzondering en is voor de Piaggio Group het moment om de nieuwe Moto Guzzi California 1400 Touring & Custom aan de wereld voor te stellen.

Moto Guzzi California 1400 Touring & Custom

Met de lancering van de nieuwe California 1400 geeft Moto Guzzi een nieuwe visie op hoe een luxe motor er volgens het merk uit zou moeten zien. Die visie laat Guzzi tot uiting komen in twee geheel verschillende varianten van de California 1400: de Touring en de Custom. Waarbij de Touring appelleert aan de liefhebbers van de klassieke Guzzi, terwijl de Custom mikt op de fans van het harde en pure design van een echte cruiser. In beide gevallen staan aan de basis van de nieuwe California 1400 vanzelfsprekend de zeven voorgaande California-generaties, die er voor hebben gezorgd dat de achtste generatie nog steeds heel herkenbaar ‘California’ is, zij het met een innovatieve nieuwe styling die een omslagpunt in de geschiedenis van het merk markeert. 

Onder de stijlvolle body’s van de Touring en Custom gaat de grootste tweecilinder schuil die ooit in Europa werd gebouwd, met een explosief koppel van 120 Newtonmeter bij slechts 2.750 tpm en een vermogen van 71 kW/96 pk. Compleet nieuw is ook de wijze waarop de 1.380cc krachtbron, een doorontwikkelde versie van de populaire 1.200cc 90o V-twin ‘Quattrovalvole’, is opgehangen. Onder de noemer ‘Elastic Engine’ is het blok bevestigd op ‘elastische’ steunen die de motor de mogelijkheid bieden om rond zijn eigen zwaartepunt te bewegen, waarbij de vibraties die daardoor ontstaan door de steunen en de speciale rubbers en dempers vervolgens worden weggefilterd. De California 1400 is de eerste custom bike die is voorzien van MGCT tractie controle en multimap Ride by Wire technologie. Die biedt de berijder de mogelijkheid om drie verschillende vermogenscurves te selecteren: Turismo, Veloce en Pioggia.

Guzzi-liefhebbers hoeven niet lang te wachten op de komst van de twee nieuwe ‘eagles’. De lancering van de California 1400 Touring staat namelijk al in december gepland, wanneer ook de prijzen worden vrijgegeven.
 
 

No comments:

Post a comment