Wednesday, 28 November 2012

NIEUWE CONTINENTAL MOTORBANDEN VOOR KLASSIEKERS EN RACEMOTOREN


NIEUWE CONTINENTAL MOTORBANDEN VOOR KLASSIEKERS EN RACEMOTOREN

Barneveld, 28 november 2012 – Continental presenteert drie nieuwe motorfietsbanden voor zeer specifiek gebruik. Zo is de ContiClassicAttack de enige radiaalband in zijn segment die diagonaalbanden van klassieke motorfietsen kan vervangen. De ContiRoadAttack 2 CR is speciaal ontwikkeld  voor klassieke racemotoren. De ContiRaceAttack Comp. is een band voor moderne amateur-racemotoren. De Endurance-versie is ook toegelaten voor straatgebruik.
 
 
De ContiClassicAttack is de enige radiaalband in zijn segment. Hij is voorzien van de modernste bandentechnologie met een 0º-staalgordelconstructie als basis. De band biedt de bestuurder een hoge mate van stabiliteit en controle.

Mede dankzij de Continuous Compound- enTraction Skin-technologie is de grip ook bij lage temperaturen en onder natte weersomstandigheden beduidend beter dan van een diagonaalband. De ContiClassicAttack heeft evenals andere motorbanden van Continental een zeer korte opwarmtijd. Ofwel: grip en stabiliteit vanaf de start.

ContiRoadAttack 2 CR voor klassieke racemotoren


De ContiRoadAttack 2 CR is een radiaalband voor klassieke racemotoren. De combinatie van de 0º-staalgordelconstructie en de unieke Racing Compound Technologie garandeert naast perfecte stabiliteit ook een optimale ‘feedback’ bij afremmen en (uit)accelereren. De raceband beschikt over de Continuous Compound Technologie. Dit maakt het mogelijk om met slechts één rubbercompound toch een gelijkmatige  overgang van het slijtvaste middengedeelte naar de flexibele schouder te realiseren. De opwarmtijd van de band is zeer kort door het ruwe oppervlak van het loopvlak (Traction Skin-technologie). Vanaf de start van de race biedt de ContiRoadAttack 2 CR dan ook optimale grip.

ContiRaceAttack Comp. nu ook in de maat 180/60 ZR 17

 
Speciaal voor moderne (amateur)racemotoren is er deContiRaceAttack Comp.-lijn. Nieuw in het gamma is de 180/60 ZR 17-uitvoering. Amateur-racers hebben daarbij de keus uit de compounds Soft, Medium enEndurance. De laatste versie is ook geschikt voor straatgebruik. Afhankelijk van het type circuit en de (weers)omstandigheden bepaalt de rijder zijn keus. Alle versies kenmerken zich door een zeer goede stabiliteit bij hoge snelheden, buitengewone grip, een zeer precies rem- en accelereergedrag en een perfecte feedback. Ook de 180/60 ZR 17-uitvoering van de ContiRaceAttack Comp. maakt gebruik van een 0º-staalgordelconstructie en de Continuous Compound-technologie.


No comments:

Post a comment