Saturday, 10 November 2012

Junior Biker Build-Off op Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo


Junior Biker Build-Off op Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo 
 
Tijdens de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo, die dit weekend in Rosmalen plaatsvindt, is  een wedstrijd georganiseerd tussen twee teams van leerlingmonteurs. Het Koning Willem I College uit 's Herthogenbosch en het Alfa College uit Hoogeveen hebben beide een Japanse motor tot hun beschikking gekregen om in slechts drie dagen om te bouwen. Om precies 17.00 moesten zij het gereedschap neerleggen, om morgen weer verder te gaan.

 

Alfa College, vrijdagmiddag bij het begin 
 
Koning Willem I College, vrijdagmiddag bij het begin

De Junior Biker Build-Off wordt gesponsord door Bigtwin Magazine,Tweewieler academy, Highway Hawk, Vocor Tools en Barselaar Auto & Motor Techniek. De vrijdagmiddag werd door de Junior Biker Build-Off  teams hoofdzakelijk gebruikt om de motoren, een Suzuki GS500E en een Honda CB250, uit elkaar te halen en alle voorbereidingen voor de ombouw te treffen.
 

 
Het Junior Biker Build-Off team van het Koning Willem I college wordt geleid door Gaby. “Going Strong” was haar quote na afloop van dag twee, waarin keihard aan de Suzuki gewerkt is. Het frame is rigoureus verbouwd, de hele achterkant werd er afgeslepen, de achterbrug is verlengd en er zijn nieuwe zijcovers van dun plaatstaal gemaakt. De benzinetank is veranderd, er zijn clip-ons gemonteerd en de voorvork heeft het Junior Biker Build-Off team iets door de kroonplaten laten zakken. De velgen matzwart gespoten en het team heeft al een suicide shifter gemaakt. De Highway Hawk uitlaatdemper is gemonteerd en de headers met tape omwikkeld.
 
 
Het Junior Biker Build-Off team van het Alfa college, onder leiding van Dirk, heeft de Honda grondig aangepast. De achterbrug en schokbrekers zijn er af gehaald en ze hebben een hardtail achterkant er voor in de plaats in gelast. Het Highway Hawk stuur en handvatten zitten er al op, ook dit team liet de vork iets door de kroonplaten zakken en heeft heel creatief, het voorspatbord dusdanig gemodificeerd dat het nu  als achterspatbord gebruikt wordt. De Highway Hawk forward controls en koplamp zijn inmiddels ook gemonteerd. De Honda is al grotendeels in de kleur gespoten.
 
Alfa College met hun Honda zaterdag,eind van de middag
 
Koning Willem I College 's Hertogenbosch
 
Beide motoren moeten morgen om 14.00 uur klaar zijn en worden dan ter plekke op de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo geveild, het geld is voor de scholen om nieuw lesmateriaal aan te kunnen schaffen.
 
 
 
Dus kom morgen naar het Autotron in Rosmalen om met eigen ogen te zien wie de winnaar van de Junior Biker Build-Off wordt op de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo! 

1 comment:

  1. Dank aan allen die hieraan meegewerkt hebben!!!
    Jongens van het Alfa-college Hoogeveen, van Harte Gefeliciteerd met jullie overwinning!!!

    Groet jullie mentor ;-)
    Baltus

    ReplyDelete